Ammattiopisto Livia ja Metsänhoitoyhdistys Lounametsä solmivat kumppanuussopimuksen

0
Kumppanuuden sinetiksi Ilkka Harkkila ja Hannu Justen istuttivat tammen Ammattiopisto Livian Tuorlan koulutilan puistoon.

Ammattiopisto Livia ja Metsänhoitoyhdistys Lounametsä ovat solmineet toistaiseksi voimassa olevan kumppanuussopimuksen. Tavoitteena on edistää metsäalan koulutuksen työelämälähtöisyyttä, kasvattaa metsä- ja luonnonvara-alan opiskelijoiden osaamista ja kiinnostusta metsäammatteihin sekä lisätä metsänomistajien koulutusmahdollisuuksia sekä sitä kautta ymmärrystä metsäomaisuuden hoidosta.

Kumppanuus pitää sisällään muun muassa työssäoppimisen mahdollisuuksia ja metsänhoitoon liittyviä työkohteita, metsänomistajille suunnattua lisä- ja täydennyskoulutusta sekä tapahtumayhteistyötä.

Lisäksi on suunnitteilla Mhy Lounametsän asiantuntijoille räätälöityä koulutusta. Myös keskinäinen konsultaatio osaamisen kasvattamiseksi on mahdollista.

– Metsäala tarvitsee osaavia ammattilaisia. Mitä enemmän pystymme tarjoamaan harjoittelumahdollisuuksia ja myönteisiä kokemuksia, sen varmemmin nuori löytää reittinsä metsäammattiin, kertoo Mhy Lounametsän johtaja Hannu Justen.

Hän muistuttaa, että metsänomistajilla on tärkeä rooli metsäomaisuuden hoidossa.

– Yhteistyössä Livian kanssa pystymme tarjoamaan heille laadukasta ja monipuolista koulutusta. Haluamme kehittää myös asiantuntijoidemme luonnonhoito-osaamista.