Antti Ketonen lupaa markkinayleisölle kovaa paahtoa alusta alkaen – Syksymmällä on luvassa levyjulkkarit

0
Antti Ketonen lupailee syksyksi uutta albumia.

Ari Anteroinen

Laulaja Antti Ketonen tuli kaikkien tietoisuuteen Neljänsuoran solistina. Sooloura pamahti vauhdilla liikkeelle puolestaan vuonna 2017 isolla hitillä Olisitpa sylissäni .

Antti Ketonen oli haastattelupäivän aamuna käynyt studiolla. Keli oli kesäinen.

– Mulla oli nahkatakki päällä ja täytyy sanoa, että nyt kun olen lähdössä lounaalle on t-paitakeli. Kesä on tullut, Ketonen iloitsee.

Kesä näkyy myös keikkakalenterissa.

– Tosi kivasti on keikkaa. Mennään tuonne elokuun loppuun asti. Sitten pidetään viikon paussi, jonka jälkeen jatketaan syksyrundille.

Haasteita on toki ollut.

– Kun kaksi vuotta on tapahtumia siirretty, niin nyt ei saatu ihan kaikkia järjestymään, kun on tiettyjä päällekkäisyyksiä. Suomen suvi on kuitenkin aika rajallinen päivämäärien suhteen viikonloppuja ajatellen. Vielä kun Suomi on niin pitkä maa, tulee myös logistisia vaikeuksia, Ketonen huomauttaa.

Keikkalistalla on kuitenkin Laitilan Munamarkkinat. Onko tuttu paikka ennestään?

– Laitilasta tulee ensimmäisenä mieleen kaikki nämä kananmunaherkut. Ja Munamarkkinat nimenä on tuttu. Itse en ole koskaan käynyt Munamarkkinoilla, Ketonen vastaa.

Kun nyt herkkuihin päästiin, niin on pakkoa kertoa, että Antti Ketonen heittäytyi viime vuonna myös ravintolabisnekseen. Hän ja yrittäjäkollega Jaime Ysern perustivat Helsinkiin tapas- ja viinibaari La Taperian.

Löytyykös sieltä sortimentista kananmunaa?

– Kyllähän aioliin käytetään kananmunaa.

Ketosen mukaan ravintolan toiminta on lähtenyt mukavasti pyörimään.

– Jaime pyörittää sitä ja minä panostan markkinointiin. Paikka täytti toukokuussa vuoden.

Jutun alussa mainittiin, että Antti Ketonen on piipahtanut studiossa. Tämä ilmeisesti tietää sitä, että uutta musiikkia saadaan jossain vaiheessa kuultavaksi?

– Joskus loka-marraskuussa on tulossa levynjulkistaminen. Nyt viimeistellään levyä. Se on ollut pitkä tie, kun kaksi vuotta sitten aloiteltiin. Kappaleita on syntynyt ja on ollut jopa vähän runsaudenpulaa. On mietittävä, minkälaista sen oman musiikin pitäisi olla.

Pitkäsoittoa edeltäviä sinkkuja on jo julkaistu.

– Niissäkin on vaihtelevaisuutta. Ehkä tässä nyt on jotain kokeilua, että mikä se olisi ominta Ketosta, Ketonen pohdiskelee.

Alkuvuodesta tuli Lauri Tähkän ja Tiina Vainikaisen Ketoselle tekemä kappale Sytytä mut.

– Se on soinut ihan mukavasti radioissa.

Miten Antti Ketonen aikoo sitten sytyttää Munamarkkinoiden yleisön?

– Paahdetaan heti alkumetreistä lähtien täysillä. On ollut niin ihanaa päästä taas pitkästä aikaa esiintymään. Laitilassa on meidän ensimmäinen bändikeikka kolmen viikon tauon jälkeen. Luvassa on ”äksöniä”!

Bändi on myös treenannut ahkerasti.

– Laitilassa tullaan kuulemaan uutta musaa ja erilaisia sovituksia vanhemmista kappaleista. Luvassa on varmasti ihana alkuilta. Tullaan sinne tosi innoissamme.

Antti Ketonen esiintyy torilla 18.6. kello 18.15.