Avoimet kylät -päivä järjestetään kahdeksannen kerran

0
Untamalan Pyhän Pietarin kirkko on tiekirkko, jonne matkailija voi poiketa kesäisin.

Suomen suurin kylätapahtuma Avoimet kylät järjestetään valtakunnallisesti jo kahdeksatta kertaa lauantaina 11. kesäkuuta. Avoimet kylät -päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta sekä esitellä kylien monipuolista toimintaa. Tapahtuman järjestää Suomen Kylät ry yhdessä maakunnallisten kyläyhdistysten ja paikallisten yhdistysten sekä aktiivien kanssa.

Pandemian vuoksi kaksi edellistä tapahtumaa on järjestetty pääosin etänä, mutta nyt mukana on yli 500 kohdetta ympäri Suomen. Varsinais-Suomessa järjestetään yli 70 kylätapahtumaa. Laitilan kylistä Soukainen ja Untamala ovat mukana Avoimet Kylät -päivässä. Lisäksi Ihode järjestää lauantaina Ekopäivän kello 13–16.

Soukaisissa esitellään Elon koulun piharakennuksen kunnostusprojektia, joka on kestänyt parin vuoden ajan. Kävijät saavat seurata punamullan keittämistä ja levittää sitä seinille. Yhdistys esittelee toimintaansa kello 9–12, mutta myyntiä ei järjestetä.

Untamalassa kirkko, Sarkin museo ja Wanha koulu ovat avoinna ja opas on paikalla kello 10–14. Ventolan kesäkahvila ja Kasitori palvelevat myös kävijöitä.