Ei viikkoa ilman seuraennätyksiä –  Tilastopajacupissa hyviä tuloksia

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Ilkka Simola

Ei viikkoa ilman seuraennätyksiä. Tiistai-illan Tilastopajacupissa Turussa Sara Honkakangas otti nimiinsä 13-sarjan kolmiloikan uudet kärkilukemat 10.48 parantaen neljällä sentillä Verna Vuorelan neljän vuoden takaista tulosta.

Samalla Sara meni valtakunnallisen kausitilaston ykköseksi jo kolmannessa lajissa. Entuudestaan hänen nimissään ovat 4- ja 5-ottelujen parhaat pisteet.

Kolmiloikan ennätystilastoon kirjautti nimensä myös Neela Ihanmäki sivuamalla Lotta Metsärinnan viiden vuoden takaisia 9.74 lukemia 12-tyttöjen listalla ja mennen kausitilaston kolmanneksi.

Samoissa kisoissa Sara paransi myös 60 metrin aitajuoksun ennätystään reilusti kausitilaston kakkosaikaan 9,87 Neelan viipyessä matkalla 11,24.

14-vuotias Oona Välimäki osoitti oivaa kehitystä 300 metrillä ikäistensä SM-kisoihin oikeuttavalla ajalla 45,36. Kahden erällisen kisassa edelle ennätti vain kaksi HIFK:n tyttöä.

Puolitoista viikkoa aiemmin naisten satasen seuraennätystään 12,55 sivunnut Verna Vuorela kellotti nyt 12,65. Ensimmäisessä kisassa liiassa myötäisessä 13-pohjaisen ajan juossut Ella Hemmilä juoksi nyt tilastokelpoisesti 14,08. Omaksi ennätykseksi kirjataan myös kolmiloikan 10.43.

Kisakautensa avannut Kiia Ihanmäki loikki 2,1 myötäisessä 10.64 ja sallituissa olosuhteissa 10.51.

Akseli Hyytiä ylitti seipäässä kauden parhaansa 420 Kalannin Vankkaa edustavan kilpakumppanin Otto Hiivolan jäädessä tällä kertaa tulokseen 412. 15-vuotias Elias Hyytiä voitti 17-sarjan kisan ylitettyään 332.

Maanantaina Mynämäen heittokisoissa Valtteri Valtonen työnsi kuulaa 12.99. Aiemmin keväällä Valtteri on mittauttanut 16-sarjan välinepainoin kiekossa lukemat 41.26, moukarissa 46.48 ja keihäässä 43.94 ollen kolmessa ensimmäisessä lajissa yhdenvertaisesti maan kausitilaston viidentenä.