Iloa, hämmennystä ja kutinaa vatsanpohjassa – Mentalisti Pete Poskiparta esiintyy ensi kertaa Munamarkkinoilla

0
Pete Poskiparta on ainoa kansainvälisesti palkittu mentalisti Suomessa. Kuva: Suvi Kukka Kärkkäinen

Lauantaina Torin esiintymislavalla on luvassa taikuutta ja illuusioita, kun Uudestakaupungista kotoisin oleva Pete Poskiparta astuu Munamarkkinalavalle. Jo 22 vuotta alan ammattilaisena työskennellyt Poskiparta on esiintynyt Laitilassa kymmeniä kertoja, mutta ei koskaan aiemmin Munamarkkinoilla.

Kaikissa esityksissään Poskiparta käyttää taikuutta ja mentalismia luodakseen illuusion esimerkiksi ajatustenluvusta tai “muusta mahdottomasta”. Mentalismin taika piileekin siinä, että temput tapahtuvat ihmisen omassa mielessä.

Poskiparta toivoo paikalle runsaasti kaikenikäistä yleisöä. Esitys on muovattu kaikille sopivaksi ja se tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden pohtia taikoja temppujen takana.

– Toivon esityksen herättävän katsojassa iloa, hämmästystä ja sopivaa kutinaa vatsanpohjassa. Esityksessäni on myös hyväntuulista komiikkaa, joten jos onnistun, yleisö sekä nauraa että hämmästyy.

Kesällä Poskiparralla on aikaa myös lomailla, vaikka hän esiintyy ja luennoi myös New Yorkissa kollegoilleen ympäri maailman. Poskiparta on valittu vuoden taikuriksi 2014 ja hän on Suomen ainoa kansainvälisesti palkittu mentalisti. Vuonna 2019 hän voitti mentalismin arvostetuimman palkinnon maailmassa.

Pete Poskiparta esiintyy Torin esiintymislavalla lauantaina kello 15.