Jazzkukko järjestää jälleen kitarakilpailun

0
Kari Antilan opissa tutustutaan jazziin.

Jazzkukko järjestää nuorille, alle 30-vuotiaille kitarakilpailun, jonka loppukilpailu pidetään Laitilassa 21.7. Jazzkukko-festivaalissa.

Kitarakilpailu painottuu jazzkitaraan, mutta kilpailuun voidaan ottaa mukaan myös muita afroamerikkalaisen musiikin tyylilajeja edustava kitaristi, esimerkiksi blues- tai funk-countrykitaristi. Kitarakilpailussa painotetaan afroamerikkalaisen musiikkiestetiikan keskeisiä alueita, kuten improvisaatiokykyä, tulkintaa ja rytmiikkaan liittyviä keskeisiä ilmiöitä.

Kitarakilpailun kansainvälisenä raatina toimivat: jazzmuusikko, kitaransoiton opettaja ja Jazzkukko-festivaalin ”isä” Kari Antila, muusikko ja kitaransoiton opettaja Metropoliasta Jarmo Hynninen sekä jazzmuusikko Peter Hertmans, joka toimii jazzkitaransoiton opettajana LUCA School of Arts Leuven ja Conservatory of Brussels -oppilaitoksessa.

Kitarakilpailun voittaja palkitaan esiintymisellä Vuoden 2023 Jazzkukko-festivaalin pääkonsertissa oman yhtyeensä kanssa sekä muilla palkinnoilla.

Kilpailuun osallistumisen säännöt kerrotaan Jazzkukko-festivaalin verkkosivuilla.

Loppukilpailuun Laitilaan 22.07. valituille finalisteille korvataan ruokailut sekä kohtuulliset matkakulut. Osallistumismateriaali toimitettava jazzkukko@gmail.com osoitteeseen 1.7. kello 24 mennessä. Finaaliin valittaville ilmoitetaan valinnasta viimeistään 8.7. mennessä.

Laitilalaiset kuulevat kilpailun finalisteja Laitilan torilla torstaina 21.7. kello 19 alkaen. Voittaja julkistetaan viimeistään 25.7.

Liveklubit huipentuvt Opistotalolla

Jazzkukon kevään liveklubikonsertit huipentuvat perjantaina 17.6. kello 19 Laitilassa, kun lahjakas nuori jazz/soul-laulaja Maja Mannila nousee Opistotalon lavalle trionsa kanssa.

Maja Mannila on vaikuttava nuori jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Yhtyeensä kanssa hän esittää omia, englanninkielisiä kappaleita, jotka ovat tyyliltään sekoitus r’n’b-tä, soulia, jazzia ja gospel-musiikkia.

Viime kesänä Mannila esiintyi Jazzkukossa Peela-yhtyeen riveissä ja ihastutti lavalla myös Lenni-Kalle Taipaleen setissä. Maja Mannila Triossa Mannilan kanssa musisoivat Severi Sorjonen (rummut) ja Johannes Granroth (basso).