Juhannuksena pahoinpitelyjä ja takaa-ajo Vakka-Suomessa – Uusikaupunkilaisesta hoitokodista omaisuutta anastanut kaahasi pakoon Laitilan kautta Kalannin suuntaan

0
Arkistokuva

Juhannusviikonloppuna Lounais-Suomen poliisia työllistivät Vakka-Suomessa useat pahoinpitelyt ja päihtyneet kuljettajat. Uudessakaupungissa poliisi ajoi takaa hoitokodissa varkaissa käynyttä henkilöä.

Perjantaina aamupäivällä poliisi joutui takaa-ajoon yrittäessään tavoittaa henkilön, joka oli anastanut omaisuutta hoitokodista Uudessakaupungissa. Kun henkilökunta havaitsi miehen, tämä juoksi autolleen ja poistui paikalta kovalla vauhdilla.

Poliisin partio havaitsi tuntomerkkeihin sopivan auton Laitilassa ja partion käännyttyä auton perään lähti auton kuljettaja pakenemaan poliisia kovalla nopeudella. Partio seurasi autoa sen ajaessa VT 8:lla pahimmillaan 180 km/h nopeudella kohti Raumaa. Kasitieltä auto kääntyi Väkkäräntielle, ja siitä edelleen suurella nopeudella Raumantien kautta Uuteenkaupunkiin. Kuljettaja jatkoi matkaa Kalannin suuntaan, jossa poliisi menetti näköyhteyden autoon, eikä sitä tavoitettu enää.

Tuntematon mies oli päässyt sisälle hoitokotiin Uudessakaupungissa perjantaiaamuna muistisairaan asukkaan päästämänä. Mies anasti hoitokodista lääkkeitä, tietokoneen ja henkilökunnan omaisuutta.

Laitilassa törkeä rattijuopumus

Sunnuntai-iltana noin kello 22.30 poliisi pysäytti Laitilassa Varppeentiellä henkilöauton tarkastusta varten. Auton kuljettajana ollut nainen puhalsi poliisin alkometriin noin 1,9 promillen lukeman.

Poliisi epäilee naista törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kyseessä oli naisen viides kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja neljäs törkeä rattijuopumus vuoden sisään.

Useita pahoinpitelyjä Vakka-Suomessa

Lounais-Suomen poliisin sai juhannuksen aikana tiedon yhteensä neljästä pahoinpitelystä eri puolilla Vakka-Suomea.