Juhannus starttaa jälleen Kodisjoelta –Kaljasjärven yöjuoksut järjestetään 41. kerran

0
Arkistokuva

Juhannuksen aatonaaton perinteinen tapahtuma järjestetään Kodisjoella jo 41. kerran. Hyvän mielen tapahtumassa voitto ei ole tärkeintä, vaan ideana on saada koko kansa liikkumaan.

23. kesäkuuta, eli perinteiseen tapaan juhannuksen aatonaattona järjestettävässä tapahtumassa kierretään 12,5 kilometrin mittainen matka Kaljasjärven ympäri. Tukikohtana toimii Kaljasjärven rantasauna.

Palkintoja ei yöjuoksussa jaeta suoritusten mukaan, vaan niiden suhteen jokainen osallistuja on samalla viivalla. Palkinnot arvotaan kaikkien lipun ostaneiden kesken, ja jokainen osallistuja saa mitalin.

Pitkät perinteet omaava tapahtuma on 41 vuoden aikana ehtinyt saada vakiintuneen kävijäkuntansa – ja kaukaisimmat vierailijat ovat saapuneet Amerikasta ja Venäjältä saakka.

Parhaimpina vuosina tapahtumaan on osallistunut yli 500 innokasta liikkujaa, mutta tyypillisesti osallistujamäärä on liikkunut 300 molemmin puolin.

Kello 18 starttaavassa kuntosarjassa sopii juosta, hölkätä, kävellä tai vaikka pyöräillä – tärkeintä on liikunnan ilo.

Kello 21 lähtevässä kuumasarjassa meno taas on yleensä hieman vauhdikkaampaa. Siinä ennätystä pitää hallussaan Roman Efimov, ajalla 41,36.

Kävijät myös huomioidaan perinteisin puittein. Myynnissä on kahvia, virvokkeita, pullaa, lettuja ja makkaraa.

Ilmoittautumaan pystyy myös paikan päällä, mutta etukäteen voi ilmoittautua viimeistään 20.6 mennessä osoitteeseen

 

hauusikartano@gmail.com.

Kaljasjärven yöjuoksu

Kaljasjärven yöjuoksu järjestetään 23.6 kello 18 alkaen.

Lähtöpisteenä toimii Kaljasjärven rantasauna osoitteessa Kaljasjärventie 135. Paikalle on opastus.

Kuntosarja starttaa kello 18 ja kuumasarja kello 21. Paikalle kannattaa tulla ajoissa ja suosia kimppakyytejä.

Ilmoittautumaan pystyy myös paikan päällä, mutta etukäteen voi ilmoittautua viimeistään 20.6 mennessä osoitteeseen hauusikartano@gmail.com. Osallistumismaksu maksetaan joko tapahtumapäivänä paikan päällä tai etukäteen Kodisjoen Kaikun tilille. Osallistumismaksuun sisältyy mitali, sauna, mehu sekä osallistuminen arvontaan

Lisätietoja: kodisjoenkaiku.wordpress.com / Konsta Kulmala 0442729710 / Hanna Uusikartano 0503746779 / Facebook: Kaljasjärven Yöjuoksu