Jyske pelasi kotiottelunsa Raumalla – Ensimmäistä kertaa tällä kaudella jäätiin pisteittä

0
Laitlan Jyskeen ykköspalkittu Erica Rosendahl harmitteli, kun vastustajalle annettiin turhan helpolla juoksuja.

Ari Anteroinen

Sunnuntainen Laitilan Jyskeen naisten Ykköspesisottelu Porin Pesäkarhuja vastaan pelattiin poikkeuksellisesti Raumalla Otanlahden Pesisstadionilla. Hieman toisella sadalle noussut yleisömäärä näki Jyskeeltä tämän kauden ensimmäisen pelin, jossa joukkue ei saanut mukaansa yhtään pistettä.

Porilaiset ottivat 0–2 -voiton (5–6, 5–9).

Ensimmäisellä jaksolla porilaisjoukkue repi jo 1–6 johdon, mutta Jyske kehitti neljännen vuoroparin alkuun vielä pienoisen kirivaihteen päälle nousten juoksuissa 5–6 tilanteeseen, mutta ei rinnalle, saati ohi. Näin ei Pesäkarhut tarvinnut tasoittavaa vuoroparia, vaan joukkue sai juhlia jaksovoittoa.

Toisen jakson ratkaisu tapahtui kolmannessa vuoroparissa, kun porilaiset paukuttivat peräti yhdeksän juoksua. Vaikka Jyske saikin vielä hieman kaunisteltua numeroita, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Ulkokentällä Jyskeen ote herpaantui.

Pesäkarhujen iltaan sisältyi muun muassa Ella Kuusiston ja Emilia Mattilan kunnarit. Toinen jakso oli Mattilan kunnarin jälkeen jo 2–7. Pelinjohtaja Sami Mäki otti Jyskeelle aikalisän, mutta heti eivät palopuheet tehonneet, vaan Pesäkarhut sai kaksi juoksua lisää.

Iida Lastaman kunnari nostatti vielä hieman Jyskeen toivoa, mutta kirittävä matka oli liian pitkä ja juoksut jäivät viiteen.

Laitilan Jyskeen ykköspalkittu oli lukkari Erica ”Eki” Rosendahl , joka sisävuoroissa sai lyötyä neljä juoksua ja toi yhden.

– Annettiin itse vähän helposti vastustajalle juoksuja. Ja olimme myös mailanvarressa huonoja, kun tuli aika paljon paloja ykköselle, pohdiskeli Rosendahl pelin jälkeen.

– Olisi pitänyt pelata huolellisemmin ja tehdä paikoista vastustajalle palot. 

Rosendah sai kotiutettua samalla lyöntivuorollaan kaksi juoksijaa, Pinja Toivosen ja Lotta Lindroosin , kotiin.

– Annettiin painetta linjalle ja se tuotti tulosta.

Rosendahlin mielestä lautasen vierelläkin meni kohtalaisesti, vaikka homma ei hyvin alkanutkaan.

– Vastustaja sai juoksun vapaamatkalla. Siitä onneksi loppua kohti parani ja meni ihan ok.

Päätteeksi Rosendahl lupaili otteiden paranevan jatkossa ja paluuta voittojen tielle.

Jyskeen naisilla on torstaina edessä reissu Janakkalaan ja samat joukkueet ovat vastakkain Laitilassa lauantaina.