Jyske Varsinais-Suomen seuracupin ykkönen – Seura matkalla valtakunnallisen seuracupin A-sarjan finaaliin

0
Loimaan Minea Linden voitti N17 200 m huippuajalla 25,92. Jyskeen Verna Vuorela toisena 26,36 ja ennätyksensä 27,19 juossut Aamu Airisto neljäntenä.

Ilkka Simola

Jyske oli ykkönen maanantaina Laitilassa käydyssä Varsinais-Suomen seuracupin Pohjoislohkon ensimmäisessä osakilpailussa. Voittopistemäärä 8131 on merkittävästi viime vuoden vastaavaa pienempi, mutta sijoittuu kuitenkin yhdeksänneksi koko maan alle 10 000 asukkaan paikkakunnilla toimivien seurojen vertailussa.

Näin Jyske on matkalla kohti Ruotsi -maaottelun yhteydessä syyskuun ensimmäisenä lauantaina kisailtavaa valtakunnallisen seuracupin A-sarjan finaaliin. Sitä ennen on vielä selvitettävä elokuulla Mynämäessä piirikisan toinen osakilpailu, jonka jälkeen ovat selvillä finaalissa kohtaavat 15 seuraa.

Maanantaina toiseksi sijoittuneella ja vain viitisensataa pistettä Jyskeestä jääneellä Maskun Katajalla on myös hyvät mahdollisuudet loppuhuipentumaan. Kalannin Vankkakin keräsi kelpo pisteet, mutta uusikaupunkilaisena seurana se joutuu loimaalaisseurojen tavoin alle 35 000 asukkaan kuntien pistevertailuun.

Seuracup on yleisurheiluseurojen välinen joukkuekisa, jossa 11–17 vuotiaat nuoret kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa ja seurojen paremmuus ratkeaa yksilösuoritusten mukaan lasketuista pisteistä. Piirikisassa on mukana myös 9-vuotiaiden sarjat, joiden pisteet huomioidaan 11- ja 13- sarjojen ohella pääsyssä oman piirin joulukuussa Kupittaan hallissa järjestettäviin Merkki-Mitalicupin finaaleihin.

Vuosi sitten tapahtui piirin lohkojaossa merkittäviä muutoksia. Aiemmin Vakkalohkona tunnettu alue yhdistyi Loimaan lohkon kanssa ja uudeksi nimeksi tuli Pohjoislohko.

Jyske oli ykkönen myös lajivoittojen määrässä 11 kärkitilallaan. Kalannin Vankka sai yhdeksän, Loimaan Leisku ja Maskun Kataja kuusi, Uudenkaupungin Kenttäkarhut neljä, Mynämäen Isku kolme, Vehmaan Kiisto ja Yläneen Kiri kaksi sekä Oripään Vesa yhden ykköstilan.

Jyskeen teho-osastona hääri 13-sarjan tytöt korjaten ikäryhmänsä koko potin. Tuttujen mestarien Jasmin Vaskelaisen, Neela Ihanmäen ja Sara Honkakankaan ohella ilahdutti erityisesti Alisa Hemmilä ottamalla korkeuden yllätysvoiton kymmenen sentin ennätysparannuksellaan ylitettyään 141. Ja sama kvartetti oli täysin ylivoimainen pikaviestissä.

Yksittäisistä Jyskeen urheilijoista korkeimman pistesaaliin kirjautti Aada Vuoriaho , jonka ennätyspitkä kuulakaari 13.20 antoi 669 pistettä. Karsintakilpailuissa avainasemassa ovatkin vanhempien sarjojen edustajat pisteiden määräytyessä tulosten perusteella. Finaalissa paremmuus ratkeaa suoraan sijoitusten perusteella, jolloin kaikki sarjat ovat pisteiden hankinnassa yhdenvertaisia.

Helteisessä kesäillassa Jyskeestä henkilökohtaisiin lajivoittoihin yltivät Peetu Tanhuanpää P13 keihäs, Jasmin Vaskelainen T13 60 m, Neela Ihanmäki T13 1000 m, Alisa Hemmilä T13 korkeus, Sara Honkakangas T13 keihäs, Elias Hyytiä P15 seiväs, Valtteri Valtonen M17 kuula, Kiia Ihanmäki N17 kolmiloikka, Aada Vuoriaho N17 kuula ja viestijoukkueista T13 4×100 m sekä T9 4×50 m Hilma Heijari, Jade Lohisto, Iida Lassila ja Vivian Jaakola .

Vankan edustajista kärkitiloja napsivat Jesse Piispanen P11 1000 m, Inka Virtanen T11 60 m, Julia Ellä T11 1000 m, Odelia Suutari T11 kiekko, Anni Saarinen T15 2000 m, Olivia Suutari T15 kuula ja Joni Seppänen M17 kolmiloikka sekä 11-tyttöjen ja poikien pikaviestijoukkueet.

Joukkuekisassa korostuu jokaisen mukanaolijan panos. Nyt oli kaikilla seuroilla aukkoja riveissä. Mikäli Jyskekin mielii tavoitella finaalissa viisivuotisen menestysputken jatkoa (pronssia, hopeaa, kultaa, kultaa ja viime vuonna kotikentällä hopeaa) niin rivien täydennykset ovat kipeästi tarpeen.

Yksi kausitilaston kärkituloskin saatiin Neela Ihanmäen ottaessa takaisin asemansa 12-tyttöjen 1000 metrillä ajalla 3.20,20.

Seuracupin II osakilpailu pidetään Mynämäessä 8.8. ja A-sarjan finaali Ruotsi -maaottelun lauantaina 3.9. Kirkkonummen Veikkolassa.

Seuracup I Pohjoislohko, Laitila 27.6.

1) Laitilan Jyske 8131, 2) Maskun Kataja 7651, 3) Kalannin Vankka 6777, 4) Uudenkaupungin Kenttäkarhut 4308, 5) Mynämäen Isku 3522, 6) Loimaan Leisku 3306, 7) Vehmaan Kiisto 3226, 8) Yläneen Kiri 2495, 9) Nousiaisten Susi 510, 10) Oripään Vesa 579.