Jyskeen paluu Lukkari-Jukolassa – Mynämäessä suunnisti noin 3000 joukkuetta

0
Johan olivat Venlojen markkinat, Mynämäen vesitornin mäessä lauantaina.

Veijo Viitanen

Alkukesän ensimmäinen kunnon sadepäivä sattui lauantaille Mynämäen Lukkari-Jukolan kohdalle. Suurtapahtuman avausviesti veti 1 400 joukkuetta neljälle kiepille ja myöhemmin lähes 1 600 joukkuetta seitsemälle osuudelle yli yön.

Urheilukeskuksen kentällä jatkuvassa sateessa ei hiekka pölynnyt, eikä siitepöly metsässä kiusannut. Viestien voitot menivät jälleen Ruotsiin.

Vakkasuomalaisista seuroista Vakka-Rasti ja Laitilan Jyske kävivät hyvää keskinäistä Venla-kisaa. VaRan kakkonen oli lopulta 14 minuuttia Jyskettä nopeampi. VaRa sai maaliin viisi naisten joukkuetta.

– Ihan kiva olla taas mukana Jukolassa ja Venlojen viestissä. Iso tapahtuma ja vielä näin lähellä, jutteli Jyskeen paluuta vuosien tauon jälkeen vauhdittanut Tarja Lammila.

– Kun viesti menee puhtaasti läpi, ollaan tyytyväisiä ja ennen muuta hyvillä fiiliksillä. Joukkueemme nuoret ovat innostuneet treeninä hiukan käymään kuntorasteillakin.

Tarja Lammila edusti nelikossa kokemusta ja muut daamit nuorempaa vuosikertaa. Ensimmäistä kertaa oltiin yhdessä Venlojen viestissä. Jyske sijoittui 617. tilalle.

Aloittajana oli Noora Hannula, taitoluistelua koko talven harrastanut nuori. Sitten oli lenkillä Tarja Lammila ja edelleen viestiä vei onnistuneesti Kaisa Lehtola.

– Ankkurimme on Maria Antola ja häneen myös luotamme. Maria on nuorempana suunnistellut enemmänkin ja nyt hän on SM-mitalitason kovakuntoinen kävelyurheilija.

Laitilan seudun Venla-joukkueista nopein neljällä osuudella oli Kodisjoen Kaupin siskosten tiimi, sijalla 411. Myös Kaikun kakkonen suunnisti puhtaasti maaliin.

Miesten puolella Jyske oli Vakka-Suomen ylivoimaisesti nopein. Ei tosin enää ihan omin kasvatein ja omin voimin. Kovin vahvistus oli Mikael Heerman viidennellä osuudella. Paikallisesti paremmin Kallena tunnettu urheilija on Suomen kovimpia ultrajuoksijoita.

– Maastoa kehuttiin nopeaksi, pöpelikössähän siellä mentiin. Eikä meidän vanhenevalle porukalle tuttukaan maasto mitään nopeaa ollut. Tällaiselle silmälasien käyttäjälle oli enemmän sateessa kompurointia, kertasi Jussi Elo kokemuksia Kallavuorelta.

– Katsotaan, vieläkö ensi vuonna lähdetään Jukolaan. Menestystä ei enää voi tavoitella. Reissu on nykyisin enemmän itsensä kiusaamista ja sitä, että käydään kavereita moikkaamassa.

Jukolassa tuli paljon keskeyttämisiä ja virheleimauksia, jopa huipuille kärkitaistoissa. VaRa sai maaliin kolme joukkuetta. Myös PK-Vehmaata edusti paikallisia nimiä.

Mukavaa oli myös Tammiston seitsemän veljeksen onnistuminen. Lasse Virtasen pojat ovat kotoisin Uudenkaupungin Lokalahdelta ja he olivat ensimmäistä kertaa mukana Jukolassa.

Lukkari-Jukola, Venlat 30,6 km

1) IFK Göteborg, Sve 3.05,48, 411) Kodisjoen Kaiku 1 (Säde Huhtanen, Pilvi Kauppi, Iida Kauppi, Talvikki Välimaa) 5.11,21, 561) VaRa 2 (Riitta Hirvonen, Susanna Salo, Reea Ruusuvuori, Helena Koistinen) 5.34,42, 617) LaJy (Noora Hannula, Tarja Lammila, Kaisa Lehtola, Maria Antola) 5.48,51, 842) Kodisjoen Kaiku 2 (Elina Riihimäki, Annukka Laitonen, Ritva Kulmala, Elisa Vehanen) 6.20,49, 867) VaRa 1 (Tiia Ojanen, Johanna Kivelä, Emma Itäranta, Pauliina Perkola) 6.24,28, 1112) VaRa 3 (Ida Arola, Sinikka Pietilä, Kaarina Lindroth, Inkeri Pietilä) 2.25,33, 1165) VaRa 4 (Jaana Ämmälä, Mari Suomi-Aarnio, Päivi Miettinen, Maija Koli) 7.44,24, 1239) VaRa 5 (Jaana Helin, Marja Karlund, Taru Karlund, Minna Oikarinen) 8.54,32.

Jukolan viesti, 89,7 km

1) Stora Tuna OK, Sve 7.56,08, 479) LaJy (Juha-Matti Suominen, Jussi Elo, Asmo Vuorenpää, Jukka Suominen, Mikael Heerman, Mika Lammila, Petteri Lehmuskallio) 13.29,14, 666) VaRa 1 (Antti Karru, Mikko Itäranta, Timo Helin, Roope Ruusuvuori, Teuvo Suikkanen, Pasi Nurmi, Mika Raitio) 14.41,49, 851) VaRa 3 (Antti Nevavuori, Jaakko Pietilä, Ilkka Penttilä, Antti Luotonen, Sami Karru, Timo Penttilä, Martti Luotonen) 15.57,30, 943) PK-Vehmaa (Sami Virtanen, Jarmo Jakoleff, Petri Kaskinen, Matti Isolauri, Johanna Kivelä, Jussi Merilahti, Mikko Kaamanen) 16.44,21, 968) Kustavin Ahto (Antti Rantala, Kalle Heikki Järvelä, Jarkko Rihko, Matti Huhtala, Lauri Tiainen, Anders Rockas, Markus Malmelin) 16.56,33, 1133) VaRa 2 (Vesa Lanne, Timo Lehtimäki, Riku Salminen, Markku Heikkilä, Timo Tuominen, Pekka Lehtoruusu, Toni Toivonen) 18.56,38, 1262) Tammiston Veljekset, Lokalahti (Benjamin, Elias, Daniel, Joona, Simeon, Leevi ja Sauli Virtanen) 24.06,15.