Kaksipyöräisellä kaupunkikierrokselle– MC Roosters ollut mukana Munamarkkinoilla toimintansa alusta asti

0
Moottoripyöräkerhon tiloissa Untamalassa menopelien äärellä Kalle Haijanen, Reiska Rantanen, Ahti Heinonen ja täysissä varusteissa Markku Nurmi.

Munamarkkinoilla päristellään kaksipyöräisillä. Yleisölle on tarjolla tuulettavaa moottoripyöräajelua. Kyytiä antavat moottoripyöräkerho Laitilan MC Roosters’n jäsenet.

Moottoripyörän kyytiin pääsee ”Funkkis-Esson” pihalta eli A-katsastuksen edestä osoitteessa Vihtorinkatu 15.

– Varttitunnin kierrokselle otetaan ”vitosella” matkustajia lauantaina kello 11–18 ja sunnuntaina kello 12–15, kertoo kerhon toiseksi vanhin Reiska Rantanen, joka ylläpitää yhdistyksen nettisivustoa.

Tapahtumassa on näytillä erilaisia moottoripyöriä. Myynnissä on kahvia, limua ja makkaraa. Kyyditsemisellä on säävaraus niin, että sateella ei ajeta.

Mc Roostersin hallituksen jäsen Eero Rautanen on mukana sivuvaunullisella pyörällään ja voi ottaa vaunuunsa niin aikuisen kuin lapsen.

– Kaksikin lasta mahtuu vaunuun samaan aikaan, tietää Ahti Heinonen .

Kyyditsijöillä on asiakkaita varten kaksitoista eri kokoista kypärää. Kuljettaja pukee tarvitessa ylleen vyön, jonka ”jenkkakahvoista” matkustaja saa pitää kiinni.

A-katsastuksen piha toimii myös MP-parkkina eli markkinoille saapuvat voivat jättää pyöränsä kyyditystapahtumapaikalle.

Moottoripyöräkerholla on kokoontumistila Untamalassa, entisen huonekaluverstaan ja vesijohtoliikkeen tiloissa. Tila toimii myös moottoripyörien talvisäilytyspaikkana.

– Meillä on täällä kerran viikossa kokoontuminen, rupatteluilta, sanoo kerhon vanhin Kalle Haijanen.

Moottoripyöräkerho järjestää myös talkoita ja tarjoaa palveluksia saadakseen toiminnalleen varoja.

– Viimeksi kävimme purkamassa aidan teollisuuskiinteistön ympäriltä ja maalaamassa rivitaloalueen varastot, kertoo Reiska Rantanen.

MC Roosters ry on perustettu 24 vuotta sitten. Jäseniä on monen ikäisiä, naisia ja miehiä noin 70. Aktiivisimmat jäsenet ovat jo 76-vuotiaita, ja nuorimmat jäsenet parikymppisiä.

– Toivomme mukaan toimintaamme lisää nuoria jäseniä, sanoo Markku Nurmi lähtiessään asianmukaisesti kaksipyöräisellä kotimatkalle.

Moottoripyöräkerho on ollut toimintansa alusta asti mukana Munamarkkinoilla. Kerhon pr-toimintaa on heijastimien luovutus kaikille Laitilan ekaluokkalaisille.