Kehä on taas kehissä – Uuden Punaviinipuu-biisin jälkeen on luvassa lisää

0
Kehän tauko on ohi.

Ari Anteroinen

Laitilalainen pitkänlinjan poprock-yhtye Kehä julkaisee perjantaina 17. kesäkuuta uuden singlen, joka kantaa nimeä Punaviinipuu . Nykykäytännön mukaan single ilmestyy eri suoratoistopalveluihin.

Kehän toinen kitaristi Juho Laihia on saanut kunnian olla yhtyeen äänitorvena mediaan päin ja näin hän toteaa pitkän tauon jälkeen julkaistavaa uutta musiikkia:

– En edes muista, koska viimeksi ollaan jotain julkaistu, mutta nyt tulemme kovalla meiningillä pitkän tauon jälkeen ulos. Lähtee kesä hienosti liikkeelle, Laihia hehkuttaa.

Toimittaja tarkisti netistä, että Kasetti hajoo – ja Sä meet, mä jään -laulut julkaistiin 2019.

Laihian mukaan Punaviinipuun jälkeen on lisääkin uutta materiaalia tulossa.

– Ei paljasteta kuitenkaan vielä sen enempää.

Punaviinipuun julkaisupäiväksi valikoitui 17.6.

– Ei siinä mitään ihmeellisempää ole takana. Mutta onhan täällä kotikaupungissa silloin juuri ne Munamarkkinat. Kun Laitilassa on isot markkinat, niin samaan aikaan Laitilan jätti julkaisee uutta musiikkia. Jos näin saa tituleerata omaa bändiä, Laihia hymähtää.

Saahan sitä.

Kehän uusissa kuvioissa on ollut mukana tuottajan pallilla Softengine-yhtyeestäkin tutuksi tullut Topi Latukka .

– Tehdään hänen kanssa jatkossakin töitä. Hän on nasta kaveri. Löysimme heti sellaisen fiilksen, millaista ei pitkään aikaan ole ollut. Latukka otti meidät siipiensä suojaan ja totesi, että nyt pojat aletaan soittamaan taas kitaroita pitkästä aikaa, Juho Laihia kertoo.

– Henkilökemiatkin olivat kohdillaan.

Kehä tekee nyt enemmän kimpassa. Esimerkiksi nyt ilmestyvän biisin sävel ja sovitus on merkitty koko bändin nimiin Juha Isotalon vastatessa sanoista.

Tiedotteessaan Kehä vihjaili myös keikoille lähtemistä.

– Tiputtiin vähän tarkoituksellakin pois näistä kesäkeikoista. Tärkeää oli se, että saimme uutta musiikkia tehtyä ja julkaistua. Satunnaisia keikkoja on siellä täällä, Laihia avaa.

– Syksyllä keikkailu lähtee taas isommin liikkeelle. Lyödään vanha Transit tulille ja lähdetään liikkeelle!