Kesäkerho tarjoaa lapsille leikkiseuraa yksinolon sijaan

0
Saga Kantanen, Elias Hellsten ja Fatih Polat leikkivät innoissaan Pallo purkissa -peliä Laineen talolla.

Laineen talolla on lähes koko kesäkuun ajan ollut käynnissä maksullinen kesäkerho, joka on tarkoitettu 1.- ja 2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen piirissä oleville vanhemmille lapsille.

Heinäkuun ensimmäiseen päivään saakka kestävä kesäkerho on tarjonnut perheille mahdollisuuden viedä alakouluikäiset lapset hoitoon päivän ajaksi. Kerhon ovet ovat auenneet aikaisimmillaan kello 6.30 ja viimeiset lapset ovat lähteneet puoli viiden aikaan.

Pitkä aukioloaika on taannut sen, että lasten ei ole tarvinnut olla yksin kotona, kun vanhemmat ovat olleet töissä.

– Joka vuosi tällaista kerhoa on toivottu. Ainakin kerran edellisen kymmenen vuoden aikana tällainen on järjestetty, mutta tässä mittakaavassa tämä on ensimmäinen kerta, sivistystoimen palvelupäällikkö Nestori Mäkelä kertoi.

Kesäkerhoon ilmoittautui yhteensä 21 lasta, joista suurin osa on ollut paikalla koko kesäkuun ajan. Kerholaisista yhteensä kuusi puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea, mutta yhteistyöllä kerhoarki on rullannut sujuvasti.

– Monet ovat kavereita keskenään koulussa ja kaikki lapset ymmärtävät ainakin jonkin verran suomea. Joskus muut lapset toimivat tulkkeina, mutta hyvin olemme aina ymmärtäneet toisiamme, kesäkerhon vastuuohjaaja Jenni Mannermaa sanoi.

Lapset ovat viettäneet paljon aikaa ulkona kesäisten kelien helliessä. Kerholaiset ovat päässeet muun muassa uimahalliin, pelaamaan frisbeegolfia ja vierailemaan Walon talolla sekä kirjastossa.

– Parasta täällä on ollut kaverit ja frisbeegolfin pelaaminen. Olen saanut myös uusia kavereita, vaikka osan tunsin jo ennen koulusta, Jessica Luotonen totesi.

– Olen leikkinyt, pelannut hippaa ja pallo purkissa -peliä sekä tehnyt hamahelmistä erilaisia kuvioita, kuiskasi Elias Hellsten piilopaikastaan kesken pelin.

Vanhemmilta on tullut hyvää palautetta ja lapset ovat myös viihtyneet hyvin kerhossa.

– Se on parasta, jos vain voimme auttaa useampaa perhettä tällä tavoin. Mielellään tätä myös jatkaisimme ja kehittäisimme tulevinakin vuosina, Nestori Mäkelä kertoi.