Kesäklassikot soivat Kustaa Hiekan lukutuvalla

0
Ensimmäisessä Laitila Laulaa -tapahtumassa teemana oli kesäklassikot. Rami Rafael sai omienkin sanojensa mukaan kunnian aloittaa viisi yhteislaulukertaa sisältävän tapahtumasarjan.

Sadekuuro väistyi ja aurinko pilkisti pilvien takaa, kun ihmiset kokoontuivat tiistaina Kustaa Hiekan lukutuvalle Laitila Laulaa -yhteislaulutapahtumaan. Yleisöä saapui paikalle tasaisena virtana. Monet tapasivat tuttujaan pitkästä aikaa, ja muutama ohikulkijakin liittyi mukaan.

Tapahtuman avasi Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen. Hän kiitti paikalle saapunutta yleisöä ja iloitsi siitä, että tapahtumia voidaan jälleen järjestää vapaammin.

– Yhteislaulutilaisuudet järjestetään yhteistyössä kulttuuritoimen, vanhaintuen sekä kotihoidon kanssa. Olemme todella iloisia, että olemme juuri nyt tässä pisteessä koronavuosien jälkeen.

Rami Rafael sai kunnian aloittaa viisi yhteislaulutilaisuutta kattavan tapahtumasarjan. Hänen johdollaan yleisö pääsi laulamaan kesäklassikoita aina Suvivalssista Satumaahan. Jokainen halukas sai oman lauluvihon, joka on erilainen jokaisessa tapahtumassa.

– On kunnia päästä aloittamaan tämä hieno tapahtumasarja. On myös mukava nähdä, että paikalle on saapunut näin paljon yleisöä, Rafael lausui ennen ensimmäistä kappaletta.

Klassikkokappaleiden sanat muistuivat myös ikäihmisten mieleen. Muutamat intoutuivat myös muistelemaan omaa nuoruuttaan tapahtuman jälkeen.

Vaikka sää oli sateen jäljiltä hieman viileähkö, oli ilmassa kesän tuntua. Hymy viipyi osallistujien kasvoilla, ja tapahtuman tauottua kyseltiin jo seuraavan yhteislaulutilaisuuden ajankohtaa.

Jokaisella mahdollisuus osallistua

Yhteislaulutilaisuuksia järjestetään yhteensä viisi kertaa kesän aikana. Tapahtumat ovat yleisölle maksuttomia ja ne rahoitetaan osallistavasta budjetista. Sateen sattuessa tilaisuudet järjestetään sisätiloissa, muuten lauletaan ulkona. Tapahtumissa on auki myös kahvikioski.

Tilaisuudet taltioidaan ja lähetetään Laitilan seurakunnan paikallistelevisiokanavan kautta aina vuorokauden kuluttua tilaisuudesta.

Lisäksi taltiointi on nähtävissä kahden viikon ajan Laitilan seurakunnan Youtube-kanavalla. Tällöin myös ne ikäihmiset, jotka eivät paikalle pysty tulemaan, pääsevät osallistumaan ja laulamaan kotisohvilla ja palvelukodeissa.

Seuraava yhteislaulutilaisuus järjestetään tiistaina 28. kesäkuuta Untamalan Kasitorilla. Kello 18 alkaen yleisöä on laulattamassa Piritta Venho.

Osa yleisöstä saapui paikalle omien puutarhatuolien kanssa. Mukana oli myös paljon palvelukotien asukkaita.