Kiitos tarinoista

0

Kesä on hiipinyt luoksemme kuin varas pysytellen kokonaan varjoissa. Huomenna alkaa koulujen päättäjäisviikonloppu ja ulkona tuntuu kuin eläisimme vielä huhtikuuta.

Jotta ette järkyttyisi niin kerron: Munamarkkinat järjestetään jo kahden viikon kuluttua. Siitä viikon päästä on juhannus. Hah! Pilasinpas yllätyksesi, kesä!

Kesä käveli toimituksen ovista sisään keskiviikkona, kun Laitilan Sanomien toinen kesätoimittaja Jenna Westerlund aloitti työnsä.

Hieman yli 20 vuotta sitten aloitin itse ensimmäisessä oikeassa kesätoimittaja-pestissäni. Koillissanomat on Kuusamossa, Posiolla ja Taivalkoskella ilmestyvä lehti. Tuo kesä ei muuttanut elämääni, olin jäänyt koukkuun tähän työhön jo ennen ensimmäistäkään työpäivääni.

Olen saanut tavata 20 vuoden aikana todella kiinnostavia ihmisiä. Olen tavannut muun muassa lapsia, nuoria, aikuisia, vanhuksia, urheilijoita, yrittäjiä, työntekijöitä, poliitikkoja, virkamiehiä, äitejä, isiä sekä muutamia lemmikkieläimiä.

Kohtasin perheen, jonka kuopus kiidätettiin helikopterilla Tukholmaan saamaan hoitoa. Kuulin haastattelun ohessa aivokasvaimesta ja siitä, miten vaikeaa siitä on puhua läheisten kanssa. En kuitenkaan kirjoittanut siitä riviäkään, koska juttuni koski ainoastaan vaatteita.

Opin valtavasti lasten diabeteksesta haastatellessani erään diabeetikon äitiä. Olen myös saanut kohota sekä kuumailmapallolla että pienlentokoneella taivaalle. Olen ihastellut vuosittain vanhojentanssien taitavia koreografioita ja iloinnut penkkareitaan juhlien abien puolesta.

Olen kirjoittanut monia pieniä ja isompia tarinoita. Ne eivät kuitenkaan ole olleet omiani, vaikka jutun alussa onkin ollut nimeni. Ne ovat teidän, lehden lukijoiden, tarinoita. Jos tunnet, ettei sinulla ole tarinaa niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä olet väärässä.

Kirjoittaja on Laitilan Sanomien toimittaja, joka on saanut kirjoittaa tarinoita jo yli 20 vuotta.