Laitilan lukiossa lakitettiin 37 uutta ylioppilasta – Iloitkaamme siis!

0
37 laitilalaista ylioppilasta sai lakkinsa lauantaina.

Ari Anteroinen

Laitilan lukiossa vietettiin lauantaina lakkiaisia perinteisin menoin. Ohjelmassa oli puheita ja musiikkia.

Liisa Anttila totesi tervetuliaissanoissaan tuleville ylioppilaille:

– Tänään on teidän päivänne. Olette sen ansainneet.

Riemuylioppilaiden puolesta puheen piti Jussi Vaajasaari, joka vertaili opiskelua ja ylioppilaskirjoituksia nykypäivän ja viidenkymmenen vuoden takaisten käytäntöjen välillä. Puhe on luettavissa täältä.

Ennen päivän kohokohtaa, eli ylioppilastodistusten ja valkolakkien jakoa, myös rehtori Kimmo Jalonen puhui ja onnitteli 37 uutta ylioppilasta.

Kun Laitilan lukion tuoreet ylioppilaat olivat saaneet lakin päähänsä, vuorossa oli vielä ylioppilaan puhe. Siitä vastasi Samuli Ranta.

Hän jakoi kiitosta niin koulutovereilleen, opettajille ja muille koulun työntekijöille sekä tietysti vanhemmille.

– Ilman teitä emme varmastikaan olisi tänään tässä, Ranta totesi.

Puhe sisälsi myös hauskoja sisäpiirin heittoja opiskelukavereiden suuntaan. Kenellä oli ollut aina kahvikuppi hukassa ja kuka oli kuunnellut repeatilla Williamin hittiä Penelope.

Lukion kevätjuhlan kahdesta musiikkiesityksestä vastasi Ilari Hannula . Tämän kevään ylioppilas lauloi laulut Mun sydämeni tänne jää ja Muisto vain jää. Laulut osuivat selkeästi kuulijoihin, sillä yleisön puolella yksi jos toinenkin pyyhkäisi silmäkulmiaan.

Juhlan lopuksi raikui Gaudeamus igitur. Toisen säkeistön aikana uudet ylioppilaat marssivat juhlasalista pihamaalle odottelemaan läheisten onnitteluja ja poseeraamaan valokuviin.

Myöhemmin ylioppilaat siirtyivät kulkueena sankarihaudoille.