Laitilassa työttömyys jatkoi vähenemistä, muualla luvut nousivat: Katso tilanne myös naapurikunnista

0
Hoitoalan, kaupan, hotelli- ja ravintolasektorin työvoimapulasta on puhuttu paljon. Varsinais-Suomessa myös johtajien ja asiantuntijoiden avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut. Johdon avoimien tehtävien määrä on kasvanut 157 prosentilla viime vuodesta. Kuva: Teresa Nurmioja.

Laitilassa oli 236 työtöntä työnhakijaa toukokuussa, kertoo Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus.

Se on 56 vähemmän kuin vuosi sitten ja 30 vähemmän kuin huhtikuussa.

Toukokuun aikana työttömien määrä supistuu yleensä huhtikuuhun verrattuna, mutta tällä kertaa määrä kasvoi muualla Varsinais-Suomessa (+200).

Suunta on kuitenkin maakunnassa edelleen hyvä, sillä vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt. Varsinais-Suomessa työttömiä on 4 600 vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt vuoden aikana 19 prosentilla. Se on hitaammin kuin koko maassa yleisesti, jossa vähennys on 22 prosenttia.

Alueen korkein työttömyysaste oli korkein Turussa 11,9 prosenttia. Pienin työttömyysaste oli Sauvossa 2,9 prosenttia.

AVOIMIEN työpaikkojen määrä sen sijaan pysyy Laitilassa ja Varsinais-Suomessa korkealla tasolla. Toukokuussa Laitilassa oli auki 336 työpaikkaa. Se on 180 enemmän kuin vuosi sitten, mutta jonkin verran vähemmän kuin huhtikuussa.

Vakka-Suomen seutukunnassa avoinna oli lähes 900 työpaikkaa. Se on 370 vähemmän kuin vuosi sitten, ja hieman vähemmän kuin huhtikuussa.

Koko Varsinais-Suomessa työpaikkoja oli toukokuussa auki 9 640. Se on 3 000 enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta kuluvan vuoden alhaisin luku.

Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna toukokuun aikana 20 800 kappaletta, joista 10 200 oli uusia, toukokuun aikana avautuneita työpaikkoja, kertoo Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus.

Kesäkuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä nousee normaalivuosina toukokuuhun verrattuna. Venäjän hyökkäyksestä johtuvan epävarmuuden lisäksi tiedossa ovat Valmet Automotiven mittavat Uudenkaupungin lomautukset ja irtisanomiset, jotka astuvat voimaan heinäkuussa.

TYÖTTÖMYYSTRENDIT TOUKOKUUSSA

  • Lomautettujen määrä on saavuttanut käytännössä koronaa edeltäneen ajanjakson alhaisen tason.
  • Uudenmaan työttömyyden supistumisvauhti on selvästi Varsinais-Suomea nopeampaa verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen.
  • Työttömien miesten osuus laski ja naisten nousi toukokuussa.
  • Avoimena olleiden työpaikkojen määrässä on rauhoittumisen merkkejä toukokuussa.
  • Erikoisammattitutkinnon suorittaneilla on hyvä imu työmarkkinoille.
  • Nuoria oli työttömänä vähemmän kuin vuotta aiemmin 23 varsinaissuomalaisessa kunnassa. Laitilassa tilanne on kuitenkin lukumääräisesti täsmälleen sama kuin vuosi sitten.