Lintuja ei saisi ruokkia kesällä

0

Laitilan Sanomien toimitukseen yhteyttä ottanut lukija oli huolissaan lintujen kesäajalle venyneestä ruokinnasta. Hän muistutti, että lintujen ruokinta pitäisi keskeyttää kesäajaksi, koska lintujen pitäisi syödä hyönteisiä kesällä. Ihmisen linnuille tarjoama ravinto ei sovellu poikasille, joille hyönteisravinto olisi luontaisempi vaihtoehto. Birdlife ry:n sivuilla muistutetaan myös, että taudit leviävät ruokintapaikoilla lämpimänä vuodenaikana.

Laitilan Sanomien lukija oli huolissaan myös siitä, että hiiret ja rotat lisääntyvät lintujen ruokintapaikkojen ympäristössä ja aiheuttavat ongelmia lähiympäristölle.

– Toinen lintujen kannalta ikävä uhka ovat ulkona vapaasti liikkuvat kissat. Usein olen nähnyt kissan yrittävän tassuillaan napata linnunpoikasia linnunpöntöistä, hän kertoi.