Mantan torpalla vietettiin kesäkahvilan avajaisia

0
Arkistokuva

Lämpö helli kahvittelijoita, kun Vaimaron Mantojen kesäkahvila avattiin ensimmäistä kertaa tiistaina. Kyläläiset sekä satunnaiset ohikulkijat pysähtyivät Mantan torpalle tuoreen kahvin ja leivonnaisten ääreen keskustelemaan torpan värikkäästä historiasta sekä käymään läpi alkukesän kuulumisia.

Myyntipöydän takana häärivät Vaimaron Mantojen puheenjohtaja Tuire Kinnala-Helo sekä yhdistyksen sihteeri Päivi Airola, jotka miettivät kesäkahvilaa ensin kahdestaan ennen idean viemistä yhdistyksen hallitukselle. Tiistaina nähtiin keskustelujen konkreettinen tulos.

– Kyllä tämän päivän kävijämäärä ylitti kaikki odotukset! Ei meillä oikeastaan ollut tavoitteita kävijämäärien suhteen, mutta jos määrä pysyy tällaisena läpi kesän, olemme onnistuneet yläkanttiin, kaksikko naurahti samalla, kun mokkapalat hävisivät myyntipöydästä kovaan tahtiin.

Kesäkahvila on avoinna joka tiistai aina elokuun loppuun saakka ja toimintaa pyörittävät vuorollaan yhdistyksen jäsenet. Normaalin kahvittelun yhteydessä järjestetään myös muuta toimintaa lähes joka tiistai, sillä mukana on esimerkiksi tietokilpailuja, kasvientunnistusta sekä olympialaiset.

– Istuimme alas ja mietimme, mitä kaikkea voisimme järjestää. Tavoitteemme on liikuttaa vaimarolaisia, mutta haastaa myös muita kyliä ja kyläläisiä. Juhannuksen jälkeen kesäkahvilassa on teemana pyöräily, jolloin kaikki pyörällä paikalle saapuneet saavat yllätyspalkinnon, Kinnala-Helo kertoi.

Tänä kesänä kesäkahvila on Mantojen pitkäaikaisin toimintamuoto, mutta suurimpana tapahtumana säilyy edelleen heinäkuussa järjestettävä pihatoritapahtuma. Tänä vuonna paikalla on muun muassa halikoiria lapsille ja aikuiset saavat harjoitella alkusammutusta.

– Isommat tapahtumat ovat olleet lähes kokonaan tauolla jo kahden kesän ajan, joten on hienoa päästä jälleen tapaamaan ihmisiä kasvotusten, Kinnala-Helo päätti.