Mobiililuotsi Vakka-Suomesta ehdokkaana Euroopan laajuisessa kilpailussa

0
Rekisteröitymällä Mobiililuotsi-sovelluksen käyttäjäksi saa ehdotuksia sisälläistä jotka sopivat omaan elämäntilanteeseen tai vaikka harrastuksiin. Kuva; Maija Ala-Jääski

Suomi on jälleen mukana Rural Inspiration Awards -kilpailussa, jossa palkitaan Euroopan parhaat hankkeet. Tänä vuonna Suomea lähtee edustamaan kahdeksan upeaa hanketta neljässä eri sarjassa. Vakka-Suomeen muuttaneiden tarpeisiin sekä kuntien asiakaspalvelijoiden työtä helpottamaan kehitetty Mobiililuotsi-sovellus on mukana kilpailun Digital Rural Futures -kategoriassa.

Rural Inspiration Awards (RIA) on Euroopan maaseutuverkoston (ENRD) järjestämä hankekilpailu, jolla juhlistetaan maaseuturahaston parhaita hankkeita ympäri Euroopan. Suomi on menestynyt kilpailussa aiempina vuosina hienosti.

Käyttäjille ilmainen Mobiililuotsi rikkoo niin kunta- kuin sektorirajoja, sillä se kokoaa yhteen kuuden kunnan tiedot, julkiset palvelut, yritykset ja yhdistykset. Sovelluksen voi ladata osoitteesta mobiililuotsi.fi. Sovellusta voi toistaiseksi käyttää kolmella kielellä: suomeksi, englanniksi ja ukrainaksi.

Sovellus on toteutettu Ukipolis Oy:n hankkeena yhteistyössä muuttajien digitaalisiin palveluihin erikoistuneen CYF Digitalin kanssa. Toteutusta ovat rahoittaneet Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry ja Keskitien säätiö.Mobiililuotsi Vakka-Suomesta ehdokkaana Euroopan laajuisessa kilpailussa.