Munaruokakilpailussa nähtiin kauniiden annosten lisäksi tunteikas kiitospuhe

0
Kilpailun juonsi Seppo Helenius (vas.) ja tuomareina olivat Pekka Kuusisto sekä Hanna Lahtonen. Kilpailevina maina vastakkain olivat Turkki, Viro sekä Ukraina.

Sunnuntaina järjestetyssä munaruokakilpailussa ei hymyiltä tai kyyneleiltäkään vältytty. Mukana kilpailussa oli Turkin, Viron sekä Ukrainan joukkueet, joissa jokaisessa oli kaksi osallistujaa. Kilpailun tarkoituksena oli valmistaa munakas tai vastaava kananmunaa sisältävä annos oman ruokakulttuurinsa tapaan.

Kilpailun juonsi Seppo Helenius, joka kyseli kysymyksiä osallistujilta ja hauskuutti yleisöä vitseillään. Tuomareina toimivat Hanna Lahtonen sekä Pekka Kuusisto.

Turkin joukkueen Isminur sekä Nezmn saivat kiitoksia oivallisesta ideasta laittaa munakkaan sekaan kurkkusalaattia ja Viron Linda sekä Luule valmistivat juustoisen annoksen paikallisista raaka-aineista. Ukrainan kansallispukuihin sonnustautuneet Viktoria ja Olha valmistivat sen sijaan kananmunaa meetvurstin kera.

Tuomarit saivat maisteltavakseen useamman makoisan annoksen ja he kehuivatkin kilpaa niin annosten makua kuin ulkonäköäkin. Lopulta esillepano yhdessä omaleimaisen annoksen kanssa takasi voiton Ukrainan joukkueelle.

Voittajan julkistuksen myötä edessä oli vielä yllätysnumero. Kuusisto nappasi mikrofonin itselleen, eikä yleisöllä tai edes kilpailun juontajalla ollut tietoa siitä, mitä seuraavaksi tapahtuisi.

– Laitilan kaupunki haluaa muistaa erästä henkilöä, joka on tehnyt paljon kaupungin sekä omien kansalaistensa eteen. Viktoria Hulenko on auttanut ukrainalaisia sopeutumaan Laitilaan, minkä lisäksi hän on pyytteettömästi auttanut avustusten sekä tulkkauksen kanssa, Kuusisto kiitti liikuttuneena.

Palkitulle itselleen muistaminen tuli täytenä yllätyksenä, eikä kyyneleiltä voinut välttyä, kun Hulenko sai kukat sekä kiitokset niin kilpailun muilta osallistujilta kuin yleisöltäkin. Hulenko on asunut Laitilassa jo useamman vuoden, ja hän on ollut monella tapaa auttamassa muita ukrainalaisia vaikeiden aikojen keskellä.