”Munastahan se Laitila tulee aina mieleen”– Miljoonasade tarjoaa keikalla niin uusia biisejä kuin klassikoitakin

0
Klassikkojen sekaan Miljoonasade ujuttaa myös uusia kappaleita.

Ari Anteroinen

Laitila Festivalilla esiintyy useampikin pitkän uran tehnyt bändi. Yksi niistä on Miljoonasade, jonka nokkamies Heikki Salo vastasi puhelimeen Tampereen Pispalassa.

Laitilan mainitseminen tuo heti ”Hessun” mieleen muistoja.

– Olen minä siellä Laitilassa joskus poikennutkin, mutta en ole mitään öitä viettänyt, Salo juttelee.

– Munastahan se Laitila tulee aina mieleen. Sehän se on siellä Laitilassa vissiin aina mielessä?

Miten Miljoonasateen kesä on alkanut?

– Kyllä tämä tästä lähtee. Ollaan treenattu Jyväskylässä ja nyt alkavat keikat. Onhan tässä ollut hiljakseen keikkoja, mutta nyt se sitten varsinainen kesäkiertue alkaa, Salo vastaa.

– Ennen Laitilaa ollaan keikalla Hervannassa ja sitten Lapualla.

Miljoonasateen keikat tulevat Heikki Salon mukaan olemaan hyvä sekoitus niin uutta materiaalia kuin vanhoja klassikoitakin.

– Tehtiin juuri settilistaa. Meillähän tuli tammikuussa biisi Taivaan tähtitilkut. Olemme tässä pikkuhiljaa sinkuttaneet parin vuoden sisään kappaleita ja seuraava sinkku on tulossa syyskuussa. Koko ajan me uutta tehdään, mutta emme me tietenkään vanhoja biisejä unohda.

Salon mielestä bändillä on aika herkullinen tilanne, koska se pystyy tarjoamaan yleisölle niin uutta musiikkia kuin klassikoitakin.

Ja niitä klassikoitahan riittää: Lapsuuden sankarille, Marraskuu, Lelukaupan häät ja Tulkoon rakkaus ja paljon muita.

Kun Miljoonasade teki paluun kahdeksan vuotta sitten We Want More televisio-ohjelman myötä, on vauhti ollut melkoista.

– Onko sen jälkeen nyt tullut kolme albumia, kirja ja keikkoja on tehty ihan sopiva määrä. Kaikki on jollakin tavalla loksahtanut paikoilleen. Tällä linjalla jatketaan ja kai ruvetaan tuossa kohta kokoamaan albumia, Heikki Salo paljastaa.

Uskotte vielä albumiformaattiin?

– No kyllä se usko vähän horjuu. Meille sopii itseasiassa tuollainen sinkuttaminen, koska saadaan rauhassa tehdä. Mutta jotenkin tuntuu, että syksyn kolmannen sinkun jälkeen ei olisi enää pitkä matka albumiin.

Salo jatkaa, että meneehän albumin tekemiseen kuitenkin sen verran rahaa, että ei voi kuvitella rahojen joskus tulevan takaisin.

– Tehdään nyt. Me olemme vähän sellaisessa tilanteessa, että voimme tehdä mitä huvittaa. Kukaan ei ole hengittämässä niskaan.

Heikki Salo on julkaissut aikanaan soololevyjäkin. Nykyään mennään kuitenkin bändi edellä.

– Silloin kahdeksan vuotta sitten olin tekemässä sooloalbumia. Sitten teinkin sen ratkaisun, että nyt lähdetäänkin Miljoonasateella. Se homma tuli mulle itsellenikin vähän nurkan takaa. Sähköinen rouva Maa -albumilla oli aika monta sellaista laulua, mitä olin suunnitellut soololevylleni. Kyllä se on jotenkin helpompaa pyörittää tuota hommaa bändin kautta, toteaa Salo.

Salo kertoo tekevänsä koko ajan biisejä.

– Katsotaan nyt. Kyllä jätkät sitten sanoo, jos joku ei ole Miljoonasade-biisi. Kun sellaisia on tarpeeksi kasassa, mä teen sitten soololevyn taas.

Jonkin verran Salo tekee vielä tekstejä

– Päivänpoppiosastolla on jo nuorempia tekijöitä ja hyvä niin. Mä teen sitten noille vanhoille tutuille.

Heikki Salolla takanaan iso ponnistus, Tampereen Työväen Teatterin Momentum 1900 -musikaali.

– Sitä olen käsikirjoittanut ja tehnyt siihen laululyriikoita tässä viimeiset neljä vuotta. Se on ollut sellainen suurtyö.

Heikki Salo on mukana myös Herra Heinämäen Lato-orkesterissa.

– Marraskuussa saatiin sellainen titteli kuin vuoden lastenmusiikkiyhtye. Korona on vähän hidastanut tätäkin meininkiä. Ollaan vuoden lastenbändi ja oltiin juuri vasta vuoden ensimmäisellä keikalla. Silläkin rintamalla menee tosi hyvin. Mainetta tulee, ei niinkään mammonaa.

Miljoonasade esiintyy Laitila Festival -tapahtumassa lauantaina 18.6. kello 20.15.