Neljänsien koronarokotusten kohderyhmä laajentui 70–79-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin

0
Laitilassa koronarokotustilaisuuksia on parillisten viikkojen perjantaisin kello 14-16. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos eli THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet ja jotka eivät pärjää yksin kotona.

Kunnat vastaavat koronarokotusten järjestämisestä ja kertovat, mistä ja milloin rokotuksen voi saada. Laitilassa järjestetään popup-koronarokotuksia parillisten viikkojen perjantaisin kello 14–16 terveyskeskuksessa ilman ajanvarausta. Rokotuksia jaetaan tänään 3.6. perjantaina ja seuraavan kerran 17.6.

THL:n mukaan koronavirusepidemia on Suomessa rauhoittumassa. Tartunnat, erikoissairaanhoidon ja tehohoidon tarve sekä kuolemat ovat edelleen laskussa.