Nesteen itsepalveluasema valmistuu kesän jälkeen

0
Nesteen kylmäasema valmistuu Garpintielle Tokmannin viereen. Aseman arvioitu valmistumisaika on XX

Valtatie 8:n varrelle Laitilan Tokmannin viereen on rakenteilla Neste Express -asema, jonka on määrä valmistua kesän 2022 jälkeen. Neste Express -asemat ovat miehittämättömiä itsepalveluasemia, jotka on tarkoitettu sekä henkilöautoille että raskaalle liikenteelle.

Itsepalveluaseman asemakaava hyväksyttiin Laitilan kunnanvaltuustossa syksyllä 2021. Rakennuslupa myönnettiin polttoaineen jakeluasemalle Laitilan rakennus- ja ympäristölautakunnassa huhtikuussa. Lupaprosessi hoitui loppuun saakka kevään 2022 aikana ja varsinaiset rakennustyöt aloitettiin toukokuun lopulla.

Laitilan kaupungin tekninen johtaja Mika Raula kertoi kaupunginvaltuuston kokouksessa 6. kesäkuuta, että kaupungilla ei ollut myyjän tai ostajan roolia liittyen Nesteen kylmäasemaan. Raula kuitenkin kertoi kaupungin olleen aktiivinen asian suhteen, jotta myöhemmin pelkän kylmäaseman paikalle saataisiin myös liikennepalveluasema.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa keskusteltiin myös Kasitien risteysalueesta, johon Laitila ei ole ainakaan näillä näkymin saamassa valtion tukea. Tiedossa ei myöskään ole, miten asiat tulevaisuudessa etenevät risteyshankkeen suhteen.

Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen kertoo, että Neste oli tietoinen Valtatie 8:n muuttuvista liikennejärjestelyistä. Taskisen mukaan Kasitien mahdolliset eritasokiertoliittymät eivät kuitenkaan liittyneet rakennuttamispäätökseen millään lailla.

Kantatien 43 ja Valtatie 8:n risteysalueen tuntumaan nouseva itsepalveluasema haluttiin rakennuttaa Laitilaan puhtaasti Nesteen palveluverkoston laajentumista varten.

Uusi itsepalveluasema tarjoaa autoilijoille mahdollisuuden tankata Suomessa valmistettua uusiutuvaa dieseliä, jota valmistetaan yksinomaan jätteistä ja teollisuudessa syntyvistä tähteistä. Lisäksi asemalla on saatavilla myös AdBlueta, joka on dieselmoottoreissa käytettävä lisäaine.

Jos aikataulu pitää, on Nesteen itsepalveluasema Katri Taskisen mukaan valmis elo-syyskuussa. Mahdollisista muista asemalla tarjottavista palveluista ei ole vielä tehty päätöksiä.