Noel Raiskinmäki ylsi seuraennätykseen 60 metrin juoksussa

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Ilkka Simola

Yleisurheilun viikon seuraennätys syntyi lauantaina Lahdessa Noel Raiskinmäen kipaistessa 60 metriä aikaan 8,63. Oma vauhti kohentui sekunnin kymmenyksellä ja Juho Tuomisen nimissä ollut vuonna 2005 juostu 12-poikien seuraennätys neljällä sekunnin sadasosalla. Kausitilastossa Noel nousi ikäistensä kärkikymmenikköön.

Tulos oikeutti viidenteen sijaan yhdessä Suomen suurimmassa yleisurheilutapahtumassa YAG:ssä eli Youth Athletis Gamesissa, joissa viikonloppuna kisasi 1 266 nuorta tehden 3 525 lajisuoritusta. Pituudessa Noelin vastatuuleen sadesäässä ponnistama 426 riitti kolmanteen sijaan.

Uudenkaupungin kesäheitoissa viime keskiviikkona nähtiin hienoja kuulakaaria Valtteri Valtosen pukatessa viiden kilon rautapalloa 16-sarjan kausitilaston kolmanneksi meneviin lukemiin 13.90 ja Aada Vuoriahon samanikäisten maan kuudenneksi vieneelle tilalle kolmikiloisen 12.98 tuloksella.