”Pesistä 100 lasissa” – Alueleiri tuo Laitilaan 1500 lasta ja nuorta

0
Jyskeen D-pojat osallistuvat alueleirillä kilpasarjaan. Maanantaina joukkue voitti D-poikien pelisarjassa Pöytyän. Kuva: Jenna Westerlund

Etelän alueen pesäpalloseurojen yhteinen kolmipäiväinen alueleiri järjestetään jälleen Laitilassa vuoden 2019 leirin tapaan. Pesäpallo viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan ja alueleiri järjestetään teemalla ”Pesistä 100 lasissa”.

Laitilan ja lähialueiden pesäpallokentillä pelataan viikonlopun aikana lähes 300 ottelua. Yli 90 joukkueen joukosta löytyy pelaajia aina Haminasta ja Lappeenrannasta saakka. Lisäksi Uudestakaupungista on pitkästä aikaa mukana kaksi joukkuetta.

Lähes 1500:sta lapsesta suurin osa majoittuu leirimajoituksessa Kappelimäen, Varppeen ja Kalannin kouluilla sekä urheilutalolla.

Leirin johtajan Ville Niemen mukaan edessä on tiukka rutistus, jonka eteen on tehty pitkiä päiviä jo useamman kuukauden ajan. Alueleirin aikataulu on tiukka, mutta aiempien vuosien kokemuksesta on hyötyä.

Niemi haluaa kiittää myös koko leiriorganisaation puolesta vapaaehtoisia, joita on ollut mukana noin 250. Ilman talkoolaisia ja vapaaehtoisia leiriä ei pystyttäisi järjestämään.

Tärkeintä leirillä on hauskanpito, yhdessäolo sekä uudet kaverit. Tavoitteena on tarjota jokaiselle osallistujalle ikimuistoinen ja onnistunut leirikokemus.