Pilkingtonin Laitilan tehtaalla uusi ennätys – Tuhat työpäivää ilman tapaturmia

0
Arkistokuva

Pilkington Automotive Finland Oy:n Laitilan tehtaalla tehtiin tänä keväänä ennätys, kun tehdas saavutti tuhannennen työpäivän ilman poissaoloon johtaneita tapaturmia. Virstanpylväs saavutettiin tiistaina 10. toukokuuta 2022, ja se on Pilkingtonin Suomen tehtaiden uusi ennätys.

Avainasemassa saavutuksessa on yrityksen vahva turvallisuuskulttuuri, jota on rakennettu 1990-luvun lopulta lähtien. Tänä päivänä nykyinen johto- ja esimiestiimi tekevät yhdessä töitä turvallisuuden johtamiseen enemmän kuin koskaan aiemmin.

Turvallisuus on tärkein Pilkington Automotive Finland Oy:n arvoista, joita koko konserni vaalii. Sekä Laitilan tehtaan henkilökunta että koko NSG-konserni ovat sitoutuneet yhdessä rakentamaan yrityksen turvallisuutta. Turvallisuutta rakennetaan jatkuvalla henkilöstön kouluttamisella, työn korkean laatutason ylläpidolla sekä tavoitteellisuudella kaikessa toiminnassa.

– Laitilan tehtaalla jokainen meistä tekee jatkuvasti töitä turvallisuuden eteen. Henkilöstön sitoutuminen ja epäkohtien havainnointi sekä vahva johtaminen ovat tärkeissä rooleissa. Kaikki vaaranpaikat ja läheltä piti -tilanteet analysoidaan huolellisesti, kertoo Laitilan tehtaan tehdaspäällikkö Sami Lohisto .

Henkilöstön raportoituja turvallisuushavaintoja kertyy kuukausittain noin 150 kappaletta. Näistä joka kolmas sisältää ehdotuksen tehtaan turvallisuuden parantamiseksi.

Huipputason suojavarusteet, kuten erilaiset viiltosuojavälineet, suojalasit, turvajalkineet ja kuulosuojaimet, kuuluvat henkilöstön päivittäiseen varustukseen. Myös työergonomiaan kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Sitä on parannettu muun muassa nostinten ja lasin käsittelyä helpottavien työkalujen avulla. Tehtaalla on käytössä myös turvallisuusmittarit.

Juuri alkaneella tilikaudella Pilkingtonin Laitilan tehtaalla satsataan yhä enemmän turvallisuuden parantamiseen. Suurimpia hankkeita ovat muun muassa tehtaan sisäisen jalankulun sekä piha-alueen tekeminen turvallisemmaksi.