Pitkään haudutettu idea

0

Syksyllä 2019 – siis lähes kolme vuotta sitten – Laitilassa järjestettiin nuorten kuulemistilaisuus. Ideana oli luoda nuorille mahdollisuus kertoa ajatuksiaan siitä, mihin kaupungin pitäisi nuorten näkökulmasta satsata.

Tilaisuudessa yksi toive nousi selvästi yli muiden, nimittäin skeitti- ja skoottiparkki. Siis betoninen, nykypäiväinen puisto, jossa voisi harrastaa erityisesti rulla- ja potkulautailua. Vastaavia puistoja on rakennettu viime vuosina eri puolille maata, esimerkiksi Uuteenkaupunkiin kesäkuussa 2021.

Myös Laitilan puiston piti valmistua viime vuonna. Ja vaikka skeittiparkin eteen on varmasti tehty jo paljon työtä, niin varmasti sen tien voi luonnehtia olleen melko takkuinen.

”Pelkona on, että ne, jotka skeittipuistoa nuoruusvuosiensa iloksi toivoivat, eivät ideansa hedelmästä ennätä nauttia.”

Matkalla esimerkiksi sille kaavailtu määräraha on puolittunut, sen suunnitelmien valmistuminen on viivästynyt, sen paikasta on väännetty peistä ja nyt on käynyt ilmi, että puutteellisten hakemusasiakirjojen vuoksi Aluehallintovirasto ei voi myöntää puistolle avustusta. Jos avustushaku aloitetaan alusta, hanke siirtyy jälleen yhdellä vuodella eteenpäin. Niinpä kaupungin pitäisi kaivella nyt omaa kuvettaan sen verran, että puuttuva 74 000 euron osuus saadaan katettua ja hanke aloitettua.

Kaupunki onkin selvitellyt mahdollisuuksia skeittipuiston toteuttamiseen valituksista ja Avin kielteisestä rahoituspäätöksestä huolimatta.

Pelkona nimittäin on, että ne, jotka skeittipuistoa nuoruusvuosiensa iloksi toivoivat, eivät ideansa hedelmästä ennätä enää nauttia. Toki skeittipuistosta tulevat nauttimaan nuoremmat sukupolvet, mutta melko kitkerä maku saattaa jäädä niiden suuhun, joiden innostuksesta hanke aikoinaan alulle pantiin.

Solina Saarikoski
solina.saarikoski@laitilansanomat.fi