Poliisi varoittaa S-Pankin nimissä tehdyistä tekstiviestihuijauksista

0
Arkistokuva

Kaakkois-Suomen poliisilla on tutkittavana maksuvälinepetoksia, joissa on pankin nimissä lähetetty huijausviestejä asiakkaille. Älä syötä pankkitunnuksiasi tai korttitietojasi sivustolle, johon olet saanut linkin puhelimeesi viestinä tai sähköpostitse.

S-Pankin tiedotteen 16.6. mukaan S-Pankin nimissä on tehty tekstiviestihuijauksia, joissa lähettäjäksi on väärennetty S-Pankki ja viestit voivat tulla samaan viestiketjuun S-Pankilta tulleiden aitojen tekstiviestien kanssa. Viestissä asiakkaalle on esimerkiksi kerrottu uudesta maksunsaajasta. Älä klikkaa viestissä olevaa viestiä, vaan viesti kannattaa poistaa.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnus- ja korttitietoja tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta. Viranomaiset, rahalaitokset tai muut asialliset tahot eivät koskaan kysy tällaisia tietoja puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Jos olet epävarma, onko kyseessä huijaus, sulje puhelu ja soita viranomaisen tai yrityksen omaan viralliseen numeroon. Väärinkäytösepäilyssä kannattaa sulkea pankkikorttisi pankin palvelussa ja tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille.