Pysähdys Laitilaan

0

Tulevana viikonloppuna järjestetään Laitilan ykköstapahtuma, Munamarkkinat. Karkeiden arvioiden mukaan parhaimmillaan Munamarkkinoilla on viikonlopun aikana liikkunut yli 20 000 ihmistä.

Munamarkkinoiden ajankohta, viikkoa ennen juhannusta, on lyöty lukkoon jo ensimmäisellä Munamarkkinakerralla 50 vuotta sitten. Ajankohta on mitä mainioin. Ihmiset ovat jo kesätunnelmissa, mutta monikaan ei ole vielä lähtenyt lomareissulle. Samaa ajankohtaa vuodesta toiseen kannattaa ylläpitää, sillä vakiintunut paikka kalenterissa jää mieleen.

Munamarkkinoiden kanssa samaa ajankohtaa on käyttänyt markkinoita reilut parikymmentä vuotta vanhempi tapahtuma, Jukolan viesti. Tänä vuonna suurin suomalainen urheilutapahtuma ja maailman suurin suunnistusviesti juostaan Mynämäellä.

Se tarkoittaa, että Kasitiellä on liikennettä, ehkä jopa ruuhkaa, kun valtatietä pitkin urheiluväkeä virtaa lauantaina Mynämäelle ja sunnuntaina sieltä pois.

Kisaviikonloppuna Mynämäelle odotetaan lähes 50 000 vierailijaa. Toki suuri osa suunnistusväestä lähestyy Mynämäkeä etelän suunnasta.

Kasitien varressa on jo mustakeltaiset Munamarkkinamainokset. Runsaat plakaatit ovat tarpeen, jotta myös suunnistusreissulla olevat poikkeaisivat Munamarkkinoilla meno- tai paluumatkallaan.

Moni suunnistajista voi haluta syödä kunnolla, käydä vessassa, tankata auton, nostaa käteistä tai ostaa eväitä ennen Jukolan maasto-olosuhteisiin siirtymistä. Munamarkkinaviikonloppuna Laitila tarjoaa perustarpeiden lisäksi myös yllin kyllin viihdettä ja huvia.

Laitilan ja laitilalaisten tulee tehdä ohikulkijoille näkyväksi se, mitä kaikkea munapitäjässä on tarjolla. Erityisesti nyt, kun koko kaupunki on täynnä tapahtumia.

Iida Kauppi

iida.kauppi@gmail.com