Rantatielle pyörätietä esittäneestä aloitteesta äänestettiin – Pyhärannan valtuusto merkitsi tiedokseen neljä valtuustoaloitetta

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan valtuusto merkitsi tiedokseen joukon aloitteita. Aloite Rantatien kevyen liikenteen väylästä herätti keskustelua.

Valtuutettu Maija Junkola-Lehtonen (kok.) kiitteli osittaisesta vastauksesta, mutta esitti, että aloite lähetetään takaisin valmisteluun ensisijaisesti turvallisuussyistä, ja selvitetään hankkeen tarkat kustannukset sekä mahdollisuudet saada tukea valtiolta ja EU:lta liittyen Eurovelo-hankkeeseen.

– Ja tehtäisiin tämä talousarviokäsittelyyn mennessä, Junkola-Lehtonen sanoi.

Valtuutettu Teija Valmunen-Karru (kok.) kannatti Junkola-Lehtosen esitystä.

– Kaikki on varmasti samaa mieltä, että tämä on turvallisuuskysymys, mutta nyt hiukan realismia kehiin, valtuutettu Pauli Laivo (yp.) kommentoi.

Valtuuston puheenjohtaja Miikka Roos (yp.) kyseli rakennustarkastaja Olli Lahtoselta, onko hankkeeseen mahdollisuus hakea jotain tukea.

– Eurovelo-hanke koskee myös Pyhärantaa eli reitti menee Pyhärannan läpi. Siihen on tulossa liikennemerkkejä, joihin on mahdollista hakea avustusta. Ravakan kanssa oli viime viikolla juttua, että tämä haku ei ole Turun pohjoispuolella vielä vireillä, Lahtonen vastaa.

Lahtosen mukaan Eurovelo-reitti on niin pitkä, että sen varrella on muitakin maantietaipaleita, joiden varrelle kevyen liikenteen väylää pitäisi rakentaa. Hänen mukaansa EU-rahaa voidaan selvittää.

– Mutta näkisin sen saamisen olevan aika epätodennäköistä.

Laivo huomautti, että hanke tulisi hänen käsityksensä mukaan maksamaan 1–1,5 miljoonaa euroa. Kyse on Laivon mukaan priorisoinnista ja siitä, pidetäänkö esimerkiksi kouluja ja päiväkoteja ensisijaisina.

– Vai mikä on tärkeysjärjestys? Totta kai turvallisuus on ensimmäinen asia, mutta nyt on vain priorisoitava käytännön asioita ja toimittava sen mukaan.

Asiasta äänestettiin ja äänin 13–6 valtuusto päätti merkitä aloitteen tiedokseen. Pyörätie-aloitteen palauttamista valmisteluun kannattivat kokoomus ja perussuomalaiset.

Mitä kuuluu Rohdaisten kuntoportaille?

Myös kuntoportaiden rakentamisesta heräsi kysymyksiä. Valtuutettu Pirkko Uusi-Oukari (kok.) tiedusteli, missä niiden kanssa mennään ja mihin niitä on suunniteltu. Uusi-Oukari kysyi myös, onko portaiden rakentamista mahdollista hakea tukea esimerkiksi Ravakalta.

– Ravakan kanssa on keskusteltu ja tukea on mahdollista saada. Jos hakijana on yhdistys, tuen osuus on suurempi, rakennustarkastaja Olli Lahtonen kertoi.

Lahtosen mukaan kunta selvittää, onko Rohdaisissa yhdistyksillä mahdollisuuksia lähteä viemään hanketta eteenpäin.