Risut ja romut saavat uuden elämän – Taide vaatii vaan kekseliäisyyttä

0
Seitsenvuotias Kerttu Koski ja äiti Henna Viherjälaakso hakevat virikkeitä kuvakirjasta.

Jussi Vaajasaari

Tämän viikon tiistaina kokoontui Kauppilaan käsillä tekemisestä kiinnostuneita ihmisiä. Umpipihan lämpimässä suojassa keskusteltiin luonnonmateriaalien ja erilaisten kierrätysmateriaalien käytöstä.

Kyseessä on Leader Ravakan rahoittama Kädentaito- ja tuunaustyöpaja. Työpajassa luodaan uutta käyttämällä kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Työpajan vetäjänä toimii raumalainen Niina Koivula, joka on Mestaritekijä-kilpailun voittaja.

Ensimmäisellä kerralla suunniteltiin ja ideoitiin, mitä raaka-aineita kukin osallistuja voisi kerätä lähialueeltaan. Toisella työpajakerralla toteutetaan ideoita. Työskentelyssä hyödynnetään luonnonmateriaaleja ja nurkista löytyneitä romuja.

– Jännityksellä odotan, mitä materiaaleja ensi tiistaina tuodaan. Minä tuon kaikille rautalankaa ja työkaluja, sanoo Niina Koivula.

Työpaja on maksuton ja tarkoitettu kaikille Ravakan alueen asukkaille. Hankkeessa on tällä hetkellä mukana Ravakan alueen kunnista Eurajoki, Laitila, Mynämäki, Pyhäranta ja Rauma. Kuntien kulttuuritoimien kautta mukana on erilaisia kohteita ja toimijoita alueelta.

– Ajattelen, että tässä on hyvä tilaisuus miettiä Laitilan kohteita, niiden elävöittämistä ja tarinallistamista taiteen keinoin, sanoo Laitilan kulttuuripäällikkö Piia Allén, joka on itsekin käsityöihminen.

Risut ja romut saavat ensi tiistaina uuden elämän Kauppilan umpipihalla. Silloin saa tulla uusia tekijöitä mukaan, koska silloin vasta aloitetaan.

– Erityisesti kannustamme mukaan yhdistysväkeä. Nyt on hieno tilaisuus pohtia, miten luonnonmateriaaleilla ja erilaisilla koristeilla voisi elävöittää maisemaa ja tiloja, sanoo Leader Ravakan hankekoordinaattori Minna Kivimäki .