Romutorin juhlavuosi – ”Kävijöitä odotetaan paikalle parisen tuhatta”

0
Romutori kerää yhteen vanhan tavaran ostajat ja myyjät. Tänä kesänä tapahtuma järjestetään 25. kerran. Kuva: Olli Pärkö

Tuttuun tapaan Munamarkkinoiden yhteydessä järjestettävä Romutori kokoaa paikalle vanhan tavaran ostajia ja myyjiä nyt jo 25. kerran. Juhlatori oli tarkoitus järjestää alun perin jo kesällä 2020, mutta markkinoiden tapaan Romutoria ei ole pystytty järjestämään kahden edelliskesän aikana.

Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin yksipäiväisenä vuonna 1995. Myöhemmin Romutori on järjestetty muun muassa jäähallissa, Pilppulan pellolla ja Tuunan kentällä. Nyt paikaksi on vakiintunut Kappelimäen ja Myllymäen koulun ympäristö.

Tapahtumassa voi ostaa, myydä ja vaihtaa ajoneuvoja sekä niiden varaosia ja erilaisia tarvikkeita. Tuttuun tapaan mukana on myös keräilytavaran, antiikin ja vintagen myyjiä. Laitilan Romutori on vakiintunut alkukesän tapahtuma ja paikalle saapuu myyjiä ympäri Suomen ja aina Ruotsista ja Virosta saakka.

Järjestelyistä vastaa vuonna 1994 perustettu laitilalainen Pränkvärkkete Kamraati ry. Yhdistyksen perustamisen taustalla oli halu vaalia ajoneuvohistoriaa sekä erilaisia koneita ja laitteita. Romutori on yhdistyksen näkyvin toimintamuoto, mutta toimintaa järjestetään ympäri vuoden.

Yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Impilä kertoo odottavansa mielenkiinnolla sitä, vaikuttavatko kaksi välivuotta jollakin tapaa kävijämäärään. Hän on tyytyväinen siitä, että yhdistys pääsee vihdoin järjestämään juhlavuoden tapahtuman.

– Parhaimmillaan myyjiä on ollut yli 200, ja nyt määrän on todennäköisesti noin 150–200. Kävijöitä odotetaan paikalle parisen tuhatta.

Romutori on auki Kappelimäen koulun paikoitusalueella lauantaina kello 8–18 ja sunnuntaina 8–15. Alueelle pääsymaksu.