Samba Carioca tuo Munamarkkinoille pukuloistoa ja tahdikasta karnevaalitunnelmaa

0
Samba Carioca saapuu näyttävine pukuineen Laitilaan usean kymmenen tanssijan ja soittajan voimin.

Turkulainen vuonna 1986 perustettu Samba Carioca tuo aidon brasilialaisen karnevaalitunnelman Munamarkkinoille. Ryhmä vauhdittaa markkina-aluetta ja sen katuja lauantaina kahden esityksen voimin. Cariocan esitys Laitilassa ei ole ensimmäinen laatuaan, mutta edellisestä kerrasta on aikaa peräti 12 vuotta.

Carioca tarjoaa myös viikottaisia tanssi- ja soittotunteja kaikille kiinnostuneille, mutta näkyvimmän osan toiminnasta muodostavat erilaiset karnevaalikulkueet ja esitykset, joita järjestetään ympäri vuoden eri puolilla Suomea.

Cariocassa soitonopettajana työskentelevä Olli Poutiainen listaa sambakauden tärkeimmiksi tapahtumiksi Turun ja Helsingin suuret karnevaali- ja sambakulkueet, mutta ryhmä heittäytyy täysillä jokaiseen esitykseen.

– Jokainen esiintyminen on omalla tavallaan erityinen. Hienointa on nähdä ihmisten nauttivan ja riemastuvan tästä suomalaisesta kulttuurista poikkeavasta taiteen muodosta.

Showryhmissä on mukana kaikenikäisiä aina lapsista aikuisiin. Suurimmissa karnevaalikulkueissa esiintyjiä voi olla lähes sata ja Laitilaankin Carioca saapuu usean kymmenen tanssijan ja soittajan kulkueella. Yleisö saa ihastella värikkäitä ja koristeellisia esiintymisasuja sekä energistä tanssia unohtamatta kimalletta ja rumpuryhmää.

– Rumpuryhmä varmasti kuuluu kauas ja esitys kokonaisuudessaan laittaa lanteet keinumaan, Poutiainen lupaa ja suosittelee esitystä kaikille ennakkoluuloista huolimatta, sillä rytmikkääseen ja iloiseen tanssiin on helppo lähteä mukaan.

Samba Carioca esiintyy Torilavalla ja sen ympäristössä lauantaina kello 17 ja 19.30.