Uudet tuulet soittokunnassa syksyllä – Uusia soittajia kaivataan

0
Laitilan soittokunta kaipaa uusia soittajia.

Laitilan soittokunta on nykyaikainen puhallinorkesteri, jolla on pitkä historia ja monta vaihetta takanaan. Soittokunta on rekisteröity yhdistys, joka toimii tulevana syksynä Vakka-Suomen kansalaisopiston opintopiirinä. Soittokunnan uutena kapellimestarina aloittaa laitilalainen musiikkipedagogi, diplomihuilisti Johanna Kaarto.

Soittokuntaharrastus on oma maailmansa. Se perustuu musiikilliseen moniruokaisuuteen, sitkeyteen, yhdenvertaisuuteen, haluun kehittää itseään sekä ennen kaikkea hyväntahtoiseen huumoriin. Soittokunnan esiintymispaikka voi olla vaikkapa konserttisali, kirkko, tanssiravintola tai isänmaallinen juhla. Yhtenä rikkautena harrastuksessa ovat hyvinkin eri-ikäiset soittajat.

Torvet alkoivat soida Laitilassa vuonna 1889, jolloin Laitilan VPK perusti torvisoittokunnan. Sen jälkeen seurasivat suojeluskunnan soittokunta (1923–1938), vuonna 1946 perustettu Laitilan Yhteiskoulun soittokunta, ja vuodesta 1960 uudelleen VPK:n soittokunta, josta tuli 1966 kansalaisopiston opintopiiri.

Viimeiset vuodet soittokunta on kuulunut Vakka-Suomen musiikkiopiston organisaatioon. Puupuhaltimet ovat olleet merkittävässä roolissa viime vuosikymmenten ajan. Vähän ennen koronapandemian puhkeamista suunniteltiin puhallinorkestereiden suomenmestaruuskisoihin osallistumista. Ulkomaanmatkoja on tehty takavuosina.

Parhaimmillaan Laitilan soittokunnassa on ollut kolmisenkymmentä soittajaa. Tällä hetkellä vahvuus on reilu kaksikymmentä. Soittokunnan riveihin otetaan mielellään uusia soittajia, yhtä hyvin paikkakunnalle muuttaneita aiemmin soittaneita kuin musiikkiopistossa opiskelevia tai soittokunnassa aikaisemmin olleitakin.

Harjoituspaikka ja -aika säilyvät entisinä: opistotalolla (Urheilutie 5) maanantaisin kello 18–20. Syyspuolella toiminta alkaa 15.8. Kansalaisopiston kurssimaksun maksaa soittokunta. Tiedustelut puh. 050 574 1845 Tuulia Toivola. Soittokunnan verkkosivut löytyvät osoitteesta laitilansoittokunta.com