Vahteruksen Kontu palkittiin Kultainen Kuokka -tunnustuspalkinnolla

0

Vahteruksen toimitusjohtaja, teollisuusneuvos Mauri Kontu on palkittu Kasvuryhmän Kultainen Kuokka -tunnustuspalkinnolla ansiokkaasta ja kunnianhimoisesta työstä kasvun eteen.

Kultainen Kuokka on suomalaisten keskisuurten yritysten kasvua kiihdyttävän Kasvuryhmä Suomi ry:n yhteisön tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain ansioituneelle kasvun johtajalle Kasvuryhmän arvojen ilmentämisestä sekä ansiokkaan ja kunnianhimoisen kasvun toteuttamisesta.

Mauri Kontu on perheyhtiö Vahteruksen toimitusjohtaja ja toinen perustajista. Kasvuryhmässä Mauri Kontu on ollut aktiivisesti mukana vuodesta 2015. Tänä aikana Vahterus on kasvattanut liikevaihtoaan noin 60 prosenttia, 33,8 miljoonasta eurosta 54,2 miljoonaan euroon.

Vuonna 1990 perustetun Vahteruksen valmistamia levylämmönsiirtimiä käytetään jäähdytyssovelluksissa, prosessi- ja kemianteollisuudessa, voimalaitoksissa sekä öljy- ja kaasutuotannossa, joiden markkinat ovat kansainvälisesti jatkuvassa kasvussa. Yli 350 henkilöä Suomessa ja kansainvälisesti työllistävän yrityksen liikevaihdosta 95 prosenttia tulee kansainvälisiltä markkinoilta.

Vahterus on panostanut tutkimus- ja tuotekehitystyöhön ja tekee aktiivisesti yhteistyötä niin asiakkaiden kuin yliopistojen kanssa. Into uudistua on keskeitä yrityksen toiminnassa. Vahterukselle on myönnetty useita kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja muun muassa innovatiivisesta suunnittelusta sekä ympäristöystävällisestä tuotteesta. Vuonna 2015 Vahterus sai tasavallan presidentti Sauli Niinistön myöntämän kansainvälistymispalkinnon.

Vuonna 2021 yritys tuki kasvustrategiaansa kahdella yritysostolla. Suomessa Vahterus osti raskaiden metallirakenteiden valmistukseen keskittyneen uusikaupunkilaisen Rautarakenne S. Lipposen liiketoiminnan. Pohjois-Amerikan myynnin kehittymisen tueksi Vahterus osti yhdysvaltalaisen Harliss Specialtiesin.