Valmet Automotiven muutosneuvottelut päätökseen– Irtisanomiset tai lomautukset koskevat 1 000 työntekijää

0
Arkistokuva

Valmet Automotive on saanut päätökseen huhtikuun lopulla alkaneet muutosneuvottelut, jotka koskivat koko Uudenkaupungin autotehtaan henkilöstöä. Neuvotteluiden tuloksena Valmet Automotive tekee muutoksia toimenkuviin, käynnistää toistaiseksi voimassa olevia lomautusjärjestelyjä sekä irtisanoo työsopimuksia.

Vähennystarve on noin 1000 työntekijää, joista noin kolmasosa on irtisanomisia ja loput toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia. Lomautukset tulevat voimaan heinäkuusta alkaen. Muutosneuvottelut käynnistettiin autotehtaan tuotantomäärien vähentymisen vuoksi. Vähentymisen taustalla on yhden tuotelinjan sopimuksen mukainen päättyminen.

Valmet Automotiven strategia painottaa sähköiseen liikenteeseen liittyviä ratkaisuja. Tämän mukaisesti loppuvuodesta 2023 alkaen autotehtaan tuotantomääriin tulevat merkittävästi vaikuttamaan aiemmin julkisuuteen ilmoitetut tuotantoprojektit, jotka laajentavat Valmet Automotiven tuotannossa olevaa mallistoa ja painottavat sähköisten ajoneuvojen roolia.

Ilmoitettujen lomautusten arvioidaan päättyvän asteittain aiemmin mainittujen projektien siirtyessä tuotantovaiheeseen vuoden 2023 aikana. Muutosneuvottelujen myötä Uudenkaupungin autotehtaalla työskentelee edelleen noin 2 000 Valmet Automotiven työntekijää.