Sinisävyiset teokset syntyivät meren kaipuusta – Villa Aureliassa avautui Luontoa ja eläimiä -näyttely

0

Kullatuista auringonnousuista nimensä saaneessa Ville Aureliassa avautui lauantaina  Luontoa ja eläimiä -näyttely. Näyttelyssä olevat maalaukset ovat talon nykyisen omistajan  Ulla Kivimäen käsialaa. Joukosta löytyy niin tänä vuonna valmistuneita kuin vanhempiakin teoksia.

– Eläimet ovat myös osa luontoa, mutta maalauksissani esiintyy pääosin lemmikkieläimiä. Siitä syystä näyttelyn nimi on luontoa ja eläimiä.

Pikkugalleriaksi nimetyssä näyttelytilassa on aiemmin ollut esillä valokuvia, tekstiilitaidetta sekä vanhoja leluja. Nyt on akryylimaalausten vuoro. Aiemmin Kivimäen taideteoksia sekä lasiteoksia on ollut esillä muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Italiassa ja Saksassa.

Kivimäellä on takanaan taideopintoja Taideteollisessa korkeakoulussa ja TAIK:issa lasitaiteen laitoksella. Hän on myös toiminut kuvataideopettajana.

– Näyttelyyn kuuluu eri tekniikoin tehtyjä töitä. Olen käyttänyt siveltimien lisäksi palettiveistä, jonka avulla töihin saa muun muassa aikaan elävää pintastruktuuria.

Pikkugalleriassa esillä olevia näyttelyteoksia yhdistävät lämpimät sinisen sävyt sekä dyyni- ja meriteema.

– En tiedä, syntyivätkö meriaiheiset teokset meren kaipuun vuoksi. Meriaiheisten töiden ohella näyttelyssä on esillä myös abstrakteja teoksia, jotka assosioituvat vesielementtiin. Gallerian toisessa pienessä tilassa on puna- ja keltasävyisiä pieniä töitä, joiden aihepiiriin kuuluvat lähinnä eläimet, kuten kissat ja jänikset. Kissankantaja-maalauksessa esiintyy myös ihminen, nuori Heinähattu.

Villa Aurelian isosta salista löytyy Cafe Art, jossa voi poiketa kahvilla näyttelyn ollessa auki. Talossa on lisäksi muita avaria tiloja, joiden seiniä koristavat Kivimäen maalaukset, jotka sopivat 100-vuotiaan talon henkeen ja sisustukseen. Näissä tiloissa on mahdollisuus järjestää erilaisia tilaisuuksia, juhlia ja kokoontumisia.

Luontoa ja eläimiä -näyttely sekä Cafe Art ovat avoinna kesäkuun 25. päivään saakka aina lauantaisin kello 11–15. Munamarkkinaviikonloppuna perjantaista sunnuntaihin tilat ovat avoinna joka päivä kello 11–19.

Kivimäki pitää vanhoista ja koristelluista kehyksistä.
Pikkugallerian toisessa tilassa on esillä puna- ja keltasävyisiä töitä.