35-vuotias Laitilan Nuorisoverstas järjesti pihajuhlat

0
Laitilan Nuoriosverstas ry:n perustajajäsenet Mauri Mikkola, Kari Parsama ja Pekka Kuru synttärikahvilla.

Laitilan Nuorisoverstas ry (LNV) juhli 35-vuotista taivaltaan yhteistyökumppaneiden, hallitusväen sekä valmentautujien kesken kesäkuun alussa. Tarkoituksena oli pitää kivat pienet pihajuhlat, mutta kelin sattuessa sateiseksi siirsimme juhlat sisätiloihin. Juhlissa ei kuultu pitkiä puheita, vaan toiminnanjohtaja Jonna Nurminen toivotti juhlaväen tervetulleeksi sekä kertoi aivan pieniä yksityiskohtia verstaan nykyhetkestä.

LNV Ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja Pertti Pokkikaan ei ollut puhetta päivään valmistellut, vaan toivotti runsaasta juhlaväestä ilahtuneena kaikki sydämellisesti tervetulleiksi. Juhlaväkeä kävi parin tunnin aikana noin 40 henkilöä ja tunnelma oli todella mukava ja iloinen.

Verstaan nuoret olivat suunnitelleet juhlan ohjelman, koristelut sekä tarjoilun. Juhlan aikana sai kokeilla ison naulan lyöntiä puuhun. Voittaja löi vähiten naulaa siten, että naula upposi puuhun. Eli raaka voima ja tarkkuus oli tässä kisassa valttia. Voittajalle oli luvassa hieno puuverstaan tekemä kesäinen tuoli. Toinen hauskuutta herättävä kisa oli arvata puulastujen määrä lasipurkissa. Oli mukavaa miettiä yhdessä ja erikseen, että paljonko lastuja purkissa oli. Niitä oli 220 kappaletta. Juuri sitä määrää ei kukaan arvannut, mutta aika lähelle pääsi tarkka arvuuttelija. Kolmas ja ehkä eniten hilpeyttä herättänyt kisailu oli valmisteltu nuorisoverstaan historiasta huumorimielellä, tässä kisassa voittajakolmikko oli ylivoimainen tiedollaan. Eli perinteinen tietovisa oli kyseessä.

Tarjoiluita oli valmentautujien kanssa tarkasti suunniteltu ja laskettu määriä. Mansikkakakku oli suussa sulavaa ja kinkkupiirakassa on pieni vahva twisti. Valmentautujat suunnittelivat ja toteuttivat myös koristelut, kattauksen ja leikkasivat kakusta juuri sopivia suupaloja. Juhlaväki kiitteli valmentautujia hyvin onnistuneista tarjoiluista ja kahviakin kaikki saivat tarpeeksi juodakseen. Oli todella hienoa huomata, että kaikilla oli koko päivän hymy huulilla ja mieli oli iloinen.

– Haluamme kiittää kaikkia kanssamme juhlineita sekä yhteistyötä meidän kanssamme tekeviä tahoja tai tyyppejä. Aurinkoista kesää, toiminnanjohtaja Jonna Nurminen toivottaa.