Ajoittaiset sadekuurot eivät haitanneet vesipetoja Särkijärven rantabileissä

0
Kävijämäärä ei aivan yltänyt viime vuoden tasolle heikomman sään vuoksi, mutta laiturilla oli siitä huolimatta ajoittain ruuhkaa.

Särkijärven uimaranta täyttyi lauantaina lapsista ja nuorista perheineen, kun Laitilan liikuntatoimi, nuorisotoimi, kulttuuritoimi ja perhepalvelut järjestivät yhteistyönä koko perheen rantabileet. Tapahtuma sai kehuja, eikä rannalla kovinkaan monia hymyttömiä kasvoja näkynyt.

Koko tapahtuma erilaisine toimintapisteineen ja pihapeleineen rakentui nuorisotoimen vaahtobile-idean ympärille. Suurimpana vetonaulana toimikin suuri vaahdolla täytetty allas, jonka vieressä DJ vastasi tunnelman luomisesta.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, jolloin kävijämäärä oli hieman korkeampi. Lauantaina helleputken hetkellinen katkeaminen ja pienet sadekuurot karsivat kävijöitä.

– Ei tämä hieman viileä sää haittaa kyllä yhtään, totesivat Isabella Rantala ja Ronja Salmiheimo, jotka tulivat kavereidensa houkuttelemina paikalle. Kaksikko kertoi käyvänsä kavereiden kanssa uimassa aina silloin, kun on aikaa.

Hyppytornissa kävi kuhina, kun jokainen halusi päästä vuorollaan hyppäämään niin tornista kuin sen juureltakin. Tapahtumassa ei ollut uinninvalvontaa, mutta ajoittain innokkaita vesipetoja käytiin muistuttelemassa turvallisuudesta. Jokainen kuitenkin pääsi hyppäämään vuorollaan ja pelkojakin voitettiin, kun nuoremmat osallistujat uskaltautuivat ensi kertaa astumaan hyppytornista alas.

– Varokaa siellä alhaalla, hyppään nyt, Julius Lukkala huusi kavereilleen Justus Vallamolle ja Wilhelm Seikolle. Kolmikko kapusi portaita jatkuvasti ylös alas, mutta väsymystä ei ollut havaittavissa. He kertoivat tulleensa kavereiden kanssa viettämään kesäpäivää.

Laitilan vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson vahti laiturilla lasten ja nuorten ilottelua ja kehui yhteistyössä järjestettyä tapahtumaa.

– Keräsimme viime vuoden tapahtuman jälkeen palautetta ja pyrimme ottamaan ne huomioon suunnittelussa. Tänä vuonna mainostimme tapahtumaa enemmän ja laajensimme sitä. Viime vuonna kävijöitä oli enemmän, mutta sää oli silloin parempi.

Uimisen ja uimahyppyjen lisäksi rannalla oli erilaisia toiminnallisia pisteitä. Nuokkarin popup-pisteellä oli mahdollista kisata Fortunassa tai pelata muun muassa Aliasta tai Unoa. Kulttuuritoimen pisteellä järjestettiin mölkkykisa ja perhepalveluiden pisteellä oli mahdollista kokeilla limboamista.