Huolestunut piispan kirjoituksesta

0

Nyt jos koskaan tarvitaan pääsiäisen sanomaa. Tällainen otsikko oli pitkäperjantaina 15.4. Piispa Tapio Luoman kirjoituksessa Turun Sanomissa.

Luin kirjoituksen, ja tulin hyvin surulliseksi koska kirjoituksessa ei mainittu sanaa Jeesus tai Jumala yhtään ainutta kertaa. Tässä olisi Piispalla ollut otollinen hetki puhua Jumalan suuresta sovitustyöstä, jonka Jeesus hankki meille ristinkuolemalla, tässä ovat Raamatun suurimmat ihmeet Jeesuksen syntymä ja pääsiäisen ristin kuolema ja ylösnousemuksen ihme. Tällä suurella rakkauden teolla Jeesus hankki meille syntisille pääsyn taivaan kotiin.

Piispa Luoma kyllä tuntee järkytystä Venäjän Ortodoksista kirkkoa kohtaan, jonka johtaja patriarkka Kirill on puolustellut Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan, sitä samaa järkytystä tunnemme varmaan kaikki suomalaiset.

Surullista ja järkyttävää on kuitenkin piispan kirjoituksessa se, että sellainen ihminen, joka ei ole kuullut jumalan sanaa tai lukenut Raamattua jää vaille sitä pääsiäisen suurta sanomaa mistä Raamattu meille puhuu. Eikö piispan tehtävä ole puhua jumalasta ja jeesuksesta? Vai onko Suomen kirkossa sana Jumala ja Jeesus sekä synti ja armo laitettu pannaan?

Kirkon tehtävä on puhua siitä, miten päästään taivaaseen. Se on tärkein tehtävä mitä kirkolle on annettu, julistaa ylösnoussutta Vapahtajaa ja tähän meidän vapahtajaamme Jeesukseen uskomalla meille on luvattu tie taivaankotiin.

Saarnatkaa siis Piispat ja Papit rohkeasti tätä ylösnoussutta vapahtajaa joka ristinkuolemalla sovitti meidänkin syntimme.

”Pitäkää huoli itsestänne ja koko laumasta, jonka kaitsijoiksi Pyhä henki on teidät pannut, huolehtikaa seurakunnasta, jonka Herra omalla verellään on itselleen lunastanut.” Apt.20:28

Huolestunut kirkon jäsen