Jazzkukko kiekaisee ensi viikolla kahdeksatta kertaa

0
Lauantaina esiintyy suomalaisen jazzlaulun ykkösnimi Aili Ikonen.

Laitilan Jazzkukko järjestetään ensi viikolla jo kahdeksatta kertaa. Viisipäiväisessä jazz- ja rytmimusiikin tapahtumassa kuullaan kansainvälisesti tunnettuja artisteja, tutustutaan nouseviin jazzkitaristeihin Jazzkukko Kitarakilpailussa ja opiskellaan musiikkia huippumuusikkojen ohjauksessa Jazzkukon Musiikkileirillä.

Tuttuun tapaan Jazzkukko Festivaalin aloittaa pääsymaksuton ohjelma. Keskiviikkona 20. heinäkuuta Laitilan Kasitorin lavalla tunnelmoi Lulu-kappaleesta tunnettu Tuula Amberla Trionsa kanssa sekä Suomen tunnetuimpiin kitaristeihimme kuuluvat Jarmo Hynninen sekä Jazzkukon taiteellinen johtaja Kari Antila House Bandinsa kanssa.

Ohjelma jatkuu torstaina 21. heinäkuuta Laitilan iltatorilla. Torilla kuullaan Musiikkileirin antia, kun leirin oppilaat ja opiskelijat nousevat yhdessä lavalle. Illan aikana käydään myös mittelö Jazzkukon Kitarakilpailun finaalissa kansainvälisen tuomariston tarkkaavaisten korvien alla.

Maksutonta ohjelmaa on tarjolla myös perjantaina 22. heinäkuuta Tiihosen kahvilassa, kun brasilialainen huippusaksofonisti Livio Almeida esiintyy kvintettinsä kanssa.

Perjantaina maksullisessa konsertissa tunnelmoidaan Laitilan keskiaikaisessa Pyhän Mikaelin kirkossa Jukka Perko Avaran sävelin. Tunnetuimpiin saksofonisteihimme kuuluva Jukka Perko herkistää kuulijat Avara-yhtyeensä kanssa ja tarjoaa avaran ikkunan arkitodellisuuden ulkopuolelle.

Lauantaina 23. heinäkuuta Livio Almeida esiintyy toistamiseen yhdessä italialaisen pianististin, Antonello Parisin kanssa. Almeida ja Paris musisoivat maksuttomassa Poukan talon pihakonsertissa, joka toteutaan osana Laitilan kaupungin osallistavaa budjettia.

Festivaalin päätapahtuma alkaa Kirkkopuistossa kello 15. Jazzkukon pääkonserttilavalle nousee illan aikana ilmaisuvoimaisesta äänestään ja energisistä lavaesiintymisistään tunnettu Ina Forsman . Tanssittavaa svengaavaa jazzia ja soulia tarjoaa 60-vuotisjuhliaan viettävä Sami Saari Jazzpojat-yhtyeensä kanssa.

Suomen tämän hetken ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Aili Ikonen valloittaa herkällä ja vahvalla tulkinnallaan. Pääkonserttilavalla kuullaan myös Kari Antila & Jarmo Hynninen Bandia sekä nuoremman sukupolven Peela-yhtyeen jazztaitureita.

Festivaali päättyy sunnuntaina 24. heinäkuuta Laitilan Seurakunnan tuottamaan Rytmimusiikkimessuun, jota johtaa kirkkoherra Petri Laitinen .

Festivaalin yhteydessä järjestetään myös nuoria jazzkitaristeja esittelevä Kitarakilpailun finaali sekä Musiikkileiri. Toista kertaa järjestettävä Jazzkukon Kitarakilpailu etsii seuraajaa viime vuoden voittajalle, helsinkiläiselle Johannes Granrothille , joka esiintyy lauantain pääkonsertissa Peelan riveissä.