Jyskeellä sateiset nuorisokansalliset – Akseli Hyytiä hyppäsi pituutta 691

0
Kalannin Vankan Jesse Piispanen teki jo toisen 11-poikien kotimaan kausitilaston kärkiajan Laitilan kentällä voittamallaan 800 metrillä. Kuvassa Jesse aitamatkan ykkösenä.

Laitilan Nuorisokansalliset ovat vakiinnuttaneet asemansa keskikesän yleisurheilutapahtumana. Lauantain sateisessa säässä kilpaili puolisentoistasataa urheilijaa viiden piirin alueelta ja peräti 39 seurasta.

Lukemat ovat hieman viime vuotta pienemmät, jolloin kisat saatiin pitää ihanteellisissa olosuhteissa. Nyt ei sateen alle juurikaan jälki-ilmoittautuneita ilmaantunut.

Olosuhteet vaikuttivat jonkin verran myös tulostasoon eikä vuodentakaista maan kärkituloksilla ilottelua nähty. Kaikesta huolimatta kolmestasadasta lajisuorituksesta lähes puoleen kirjattiin perään oma ennätys -merkintä.

Kaksi kotimaista kärkitulosta sentään nähtiin Kalannin Vankan Jesse Piispasen juostessa 800 metrillä 11-poikien ykköseksi ajalla 2.31,86 ja Turun Weikkojen Oiva Arasmaan hypätessä 9-poikien korkeutta 123.

Jyskeen ehdoton ykkönen oli pituudessa 691 leiskauttanut 18-vuotias Akseli Hyytiä. Tuulta pisimmässä hypyssä oli tilastokelpoisuuden kannalta hivenen liikaa (+2,7 m/s), mutta sallituissa oloissa 0,7 metrin myötäisessä kohentui miehen neljä päivää aiemmin tehty ennätys viidellä sentillä lukemiin 680.

Ponkaisu vie Hyytiän 19-sarjan kausitilastossa kuudenneksi ja 2004-syntyneistä jo kakkoseksi. Hyytiä vei myös pahasti sivutuulen häiritsemän seipään ylitettyään 390 ja juoksi 100 meriä liiallisen myötäisen tukemana 11,58.

Muuten olivat kotikentän ykköskorokkeen valloittaneet tiukassa. Verna Vuorela oli ykkönen N17 100 metrillä ja pituudessa sallituissa tuulissa tuloksin 12,67 ja 529. Pituuden kakkossijan otti Kia Ihanmäki uuden metriluvun puhkaisseella 503 pompulla.

Lajivoiton nappasivat myös Aada Vuoriaho N17 kiekossa 32,00 kiskaisulla ja 15-vuotias Elias Hyytiä 15,15-vauhtisella 100 metrin aitamatkalla.

Nuorimpien sarjassa ilahduttivat 9-tyttöjen 40 merin ykköseksi 19 tytön kisassa ajalla 7,10 pyrähtänyt Iida Lassila ja keihään voittaja Sara Rantanen. Vasta kahdeksanvuotiaan Saran tulos 15,98 menee 9-sarjan kausitilastossa neljänneksi.

Keihäässä kunnostautui vielä 12-vuotias Peetu Tanhuanpää parantamalla ennätystään parilla metrillä kausitilaston seitsemännelle tilalle oikeuttavaan tulokseen 37,27.

Laitilan kentän isompien kisojen järjestämisruuhka rauhoittuu nyt parin viikon ajaksi. Ensi viikon keskiviikkona hoidetaan Uudessakaupungissa yhdessä Kenttäkarhujen kanssa Hämeen, Etelä-Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen välinen 17-vuotiaiden piiriottelu ja seuraavalla viikolla keskiviikkona 3.8. palaa ohjelmaan parin välivuoden jälkeen 3–10-vuotiaiden Hippokisat.