Jyskeen naisten ringettejoukkue luopui sarjapaikastaan – ”Harmittaa ihan suunnattomasti!”

0
Kuva: Ari Anteroinen

Ari Anteroinen

Kesäkuun vaihtuessa heinäkuuksi ilmestyi Ringetteliiton nettisivuille tiedote, joka kertoi Laitilan Jyskeen naisten SM-sarjajoukkueen luopuneen sarjapaikastaan.

Samaisen ilmoituksen oli tuoreeltaan jakanut omalle Instagram-tililleen joukkueen päävalmentajana toiminut Marlena Kuusisto. Oheen hän oli kirjoittanut ”Game over” ja lisännyt murheellista naamaa esittävän emojin.

Kuusistoa ei saatu tuoreeltaan kommentoimaan, mikä oli päätöksen takana, mutta joukkueen toinen valmentaja ja myös B-tyttöjä valmentava Sirpa Karkkonen valaisi, mistä on kyse.

– Silloin, kun sarjaan ilmoittauduttiin, niin tiedettiin, että materiaali on todella kapea. Päätettiin kuitenkin ilmoittautua ja jatkaa pelaajakyselyitä ja -hankintaa. Onni ei ollut matkassa ja kun päätös luopua sarjapaikasta tehtiin, oli kokoonpanossa enää kahdeksan kenttäpelaajaa. Eipä sillä porukalla voi SM-sarjaan lähteä. Sarjalisenssisopimuskin edellyttää, että pelaajia on vähintään 14 joukkueessa kirjattuna. Karkkonen avasi.

Viime kaudella sarjanousijana Jyske ylsi lopulta aina pronssipeliin saakka ja oli neljäs.

Kauden lopulla oli Karkkosen mukaan jo hyvissä ajoin tiedossa, että muutama pelaaja aikoo lyödä luistimet naulaan.

– Sitten tuli ilmoitus parin pelaajan siirrosta muualle ja yhdellä pelaajalla näiden lisäksi todettiin terveydellinen este pelata syksyllä.

Uusien pelaajien hankinta osoittautui siis hankalaksi.

– Tosi paljon yritettiin soitella ja kysellä pelaajia. Pääsääntöisesti vastaus oli aina ei. Sijainti on varmaan aika huono, kun moni pelaajista opiskelee tai on työssä muualla ja kun kulkeminenkin käy koko ajan kalliimmaksi, niin ehkä sekin vaikuttaa näihin päätöksiin, Karkkonen jatkoi.

Joukkueen hajoaminen ja sarjasta luopuminen arvatenkin harmittaa Sirpa Karkkosta kovasti.

– Todella harmillinen juttu! Edustusjoukkue on aina kuitenkin seuran lippulaiva ja junioreiden esikuva. Lisäksi harmittaa, kun viime kausi oli niin tosi hyvä. Yllätettiin itsemmekin. Siitä olisi ollut hienoa jatkaa kehitystä eteenpäin.

Laitilan Jyskeen naisten ringettejoukkueen toiminta siis loppuu ainakin toistaiseksi, sillä ryhmää ei saada kokoon myöskään Ykkösringetteen.

Lajin kärkiryhmänä Laitilassa on siten tulevana kautena B-tyttöjen joukkue.

SM-ringettejoukkueen pelaajat saivat virallisen tiedon sarjapaikasta luopumisesta viime viikolla.

Yksi joukkueen kulmakivistä ja menestyneimmistä pelaajista on ollut pari kautta sitten takaisin kasvattajaseuransa väreihin palannut maalivahti Maria Perkkola.

Olin ainakin itse pohtinut jo hetken aikaa, että riittääkö pelaajia oikeasti SM-sarjan sitovaan ja tavoitteelliseen toimintaan. Eivät riittänyt. Viime vuoden joukkueesta ainakin seitsemän pelaajaa lähti pois tai lopetti pelaamisen. Osasta tiesimme ennakkoon, mutta suurin osa tuli täysin yllätyksenä, Perkkola huokaili.

– Harmittaa ihan suunnattomasti, ettei kasvattajaseurassani nyt pelata SM-sarjaa, kun sinne juuri päästiin. Olen tosi pahoillani myös katsojien puolesta. SM-sarja on ollut tavoite pitkän aikaa Laitilassa ja nyt se loppuu yhden kauden jälkeen.

Missä Perkkola pelaa ensi kaudella?

– Jatkan SM-sarjassa Raision RNK Flyersin riveissä.