Jyskeen P13-salibandyjoukkue on pelannut yhdessä jo monta vuotta

0
Talent Cupin finaaliottelun jälkeen tunnelma oli korkealla ja pokaali matkasi joukkueen mukana Laitilaan.

Jyskeen P13-salibandyjoukkueen yhteisen tavoitteen eteen tehty työ konkretisoitui toukokuussa, jolloin joukkue voitti oman sarjansa Jyväskylän Talent Cupissa. Turnauksessa joukkue pelasi vuotta vanhempien P14 haastajasarjassa.

– Monta kertaa joukkue on saanut mitaleja turnauksista, mutta tällä kertaa joukkue kairasi hienon voiton. Kilpailukausi päättyy yleensä johonkin turnaukseen, ja niin tälläkin kertaa. Oli upeaa päättää kausi voittoon, kyllä ylpeä saa olla koko porukasta, joukkueen pitkäaikainen valmentaja Petri Seppälä kiitteli.

Toukokuun turnauksessa oli kaksi alkulohkoa, joista edettiin kaaviomaisesti eteenpäin. Jyske voitti oman lohkonsa ja kaatoi pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella TPS:n. Finaalissa vastaan asettui LeKi Lempäälästä, ja Jyske oli niukasti vahvempi maalein 5–3.

Turnauksen aloituspäivänä aamulenkillä pojat puhuivat, että jos he voittavat koko turnauksen, pitäisi koko valmennustiimin uida suihkulähteessä. Sen he myös lupasivat.

– Ei ne suihkulähteeseen mennyt, mutta jonnekin järveen kuitenkin, turnauksessa yhden maalin laukonut Onni Seppälä nauroi.

Poikien mielestä peleistä osa oli helpompia kuin toiset. Täysillä sai joukkue kuitenkin tehdä töitä. P13-joukkueen runko on ollut koossa useamman vuoden, sillä moni joukkueen pelaajista on pelannut salibandyä jo kuusi tai seitsemän vuotta. Joukkue on hitsautunut yhteen, yhteishenki on hyvä, ja kaikki pelaavat joukkueen eteen.

– Salibandy on joukkuepeli ennen kaikkea. On hienoa, että olemme saaneet vanhoja pelaajia takaisin, ja Hinnerjoeltakin joukkueessamme on kaksi vahvistusta. Valmennusryhmässä Joni Vuorinen ja Antti Haverinen ovat tehneet kovaa työtä, Petri Seppälä kertaa joukkueen rakennetta ja kiittää myös joukkueen huoltajaa Niina Heinistä.

Joukkue on pääasiassa vuonna 2009 syntyneiden ikäluokka. Mukana on kuitenkin pari 2010 syntynyttä ja yli-ikäisluvalla pelaavia 2008 ja 2007 syntyneitä, joilla ei ole Laitilassa ollut omaa joukkuetta.

Jyskeen P13-joukkue harjoittelee kesäkuun ajan kaksi kertaa viikossa, minkä lisäksi suurin osa pojista pelaa myös jalkapalloa. Kesällä mukaan mahtuu myös omatoimijakso.Treenaamisesta pidetään myös taukoa, jotta palautuminen ei vaarannu ja saadaan kesätauko.

Talvella varsinaisen sarjakauden aikana harjoituksia on kolmesta neljään kertaan viikossa. Harjoitusten tavoitteena on vuodenajasta riippumatta kehittää monipuolisesti lajiteknistä osaamista sekä fysiikkaa. Kauden aikana sarjapelien määrä vaihtelee.

Ensi kaudella joukkue pelaa todennäköisesti P14-kilpasarjassa.