Kapteenin kunnari ja jäätävä lukkari – Jyskeen voiton takuunaisina olivat Sohvi Korhonen ja Erica Rosendahl

0
Kapteeni Sohvi Korhosen kunnarissa ei ollut mitään niheetä tai nahua. Korhonen hyppäsi kolmospesällä ilmaan tuulettamaan nappisuoritustaan.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyske ja Siilinjärven Pesis kohtasivat Laitilan aurinkoisella pesäpalloareenalla sunnuntaina toisensa naisten Ykköspesiksen lohkojen välisessä ristikkäisottelussa. Kotijoukkue Jyske hoiti homman tyylikkäästi lukemin 2–0 (2–0, 8–4).

Kotijoukkueen suurimpia hahmoja oli kokenut Sohvi Korhonen. Kapteeni pamautti yhden kunnarin lisäksi neljä juoksua ja toi itse vielä kaksi juoksua.

Syystäkin Korhonen oli kotijoukkueen ykköspalkittu pelaaja.

– Hyvä, että tuli voitto ja kolme pistettä. Se on tärkeintä. Toisella jaksolla jo sisäpeli vähän aukesi, mutta se ensimmäinen jakso oli kyllä vähän molemmille joukkueille jotenkin semmoista nahua tai niheetä, totesi Korhonen esitellen toimittajalle kaksi ihan uutta adjektiivia.

Jyskeen ulkopeli oli totutun hyvää.

– Sillä me aina taistelemme voitosta.

SiiPen lukkari Sara Koivikolla oli kerran jos toisenkin pientä erimielisyyttä syöttötuomarin kanssa. Tunteet tulivat välillä pintaan ja se vaikutti peliin. Toisaalta Koivikon otteissa oli myös hyvää, sillä hän merkkautti tilastoihin yhden kunnarin, kaksi tavallista lyötyä juoksua ja yhden tuodun.

– Minun mielestäni syötössä pitää olla oikea asento, mutta nyt niissä ei sellaista ollut. Ei meidän, eikä tuomarin mielestä. Koivikko oli eri mieltä, Korhonen hymähti.

– Tunnetta toki pitää olla pelissä.

Jyskeen lukkari Erica Rosendahl oli puolestaan totutun varma lautasen äärellä.

– Samaa yhtä jäätävää peliä joka kerta. ”Eki” on kyllä meidän ulkopelin sellainen kulmakivi, johon perustamme pelimme, kehui Korhonen.

Tällä viikolla joukkueen nuorimmat menevät nuorisoleirille.

– Me vanhemmat sitten treenailemme täällä. Viikonloppuna on edessä tuplapelit vieraissa, Korhonen totesi.

Lauantaina Jyskeen naiset ovat Jyväskylässä ja sunnuntaina pelataan Lappajärvellä. Seuraava kotiottelu on vasta sunnuntaina 7. elokuuta Kuopiota vastaan. Sitä ennen ehditään käymään vielä Porissa 3.8.