Kenelle koittaa Onnen päivä?– Laitilalaisyrittäjien yhteiseen kampanjaan etsitään vähävaraista lapsiperhettä, jota odottaa kodin ilmeen kohotus, siivous ja helpotusta sekä piristystä arkeen

0
Onnen Päivä -kampanjan takana ovat Pintaremontointi Elon yrittäjä Jonna Elo sekä Katja Sinisalo Jokainen Hetki -yrityksestä.

Pintaremontointi Elon yrittäjä Jonna Elo naputtaa sormella päätään, kun kysytään, mistä idea hyväntekeväisyyskampanjaan lähti. Pian ajatuksen saatuaan, Elo otti yhteyttä Jokainen Hetki -yritystä pyörittävään Katja Sinisaloon .

Syntyi Onnen Päivä -kampanja, johon on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan yli 30 paikallista eri alojen yritystä.

– Osallistuvien yritysten määrä yllätti todella, Sinisalo kertoo.

Koska auttajien laaja joukko on selvillä, Onnen Päivä -kampanjan kohteeksi etsitään nyt kahta vähävaraista lapsiperhettä. Kampanjassa perheen kotiin tehdään remontoimalla yleisilmeen kohotus ja lisäksi kohde siivotaan. Aikaa tälle on kuusi tuntia. Siksi aikaa kotoaan poistuvalle perheelle pyritään yhteistyökumppaneiden avustuksella keksimään jotain piristävää yhteistä tekemistä.

Elo muistuttaa, että kyseessä ei ole mikään kodin täydellinen muodonmuutos, joita nähdään etenkin amerikkalaisissa tv-ohjelmisssa vaan pintaremontti. Jos perhe asuu vuokralla, pintaremontista pyritään sopimaan vuokranantajan kanssa.

– Toteutamme muutostyöt niillä resursseilla, jotka meillä on. Ajatus on se, että koti olisi mukava paikkaa viettää aikaa, hän lisää.

Sinisalon mukaan kenellekään kampanjaan mukaan lähteneelle tehdä tuloselvitystä tai käydä perheen taloustilannetta yksityiskohtaisesti läpi.

– Elämässä voi olla myös muita kuormittavia tekijöitä kuin pelkkä raha, hän lisää.

Hakemusten ja ilmiantojen perusteella Elo ja Sinisalo haastattelevat perheitä, joiden joukosta he valitsevat kohteet.

Sinisalo ja Elo kannustavat kaikkia asiaa harkitsevia hakemaan.

– Ei tarvitse pelätä tai jännittää hakemuksen jättämistä. Hakeneiden tiedot eivät tule muiden kuin meidän tietoomme, yrittäjät kertovat.

Kampanja voidaankin perheen näin halutessa toteuttaa ilman, että heidän henkilöllisyytensä paljastuu.

Kotiin tehtävät muutostyöt sekä muu annettava apu tehdään perheen tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jos perheellä on tarvetta esimerkiksi perustarvikkeille kuten pesuaineille tai ruualle, he voivat saada lahjakortin paikalliseen liikkeeseen.

Yrityksillä on mahdollisuus auttaa haluamallaan panoksella tai summalla.

– Jotkut yritykset ovat myös lupautuneet mukaan omalla työpanoksellaan. Koska muutostyöt ja siivous tehdään kuudessa tunnissa, on tärkeää, että työvoimaa on riittävästi, Elo ja Sinisalo sanovat.

Rajatun ajan vuoksi Elo ja Sinisalo myös tekevät tarkan suunnitelman etukäteen, jotta koko aika voidaan käyttää jokaista minuuttia myöden hyväksi.

– Ajatus on, että kun aika alkaa, jokainen osallistuja tietää täsmälleen, mitä pitää tehdä, he kertovat.

Loppukesästä toteutettava Onnen Päivä on ensimmäinen, mutta mikäli osallistujia löytyy jatkossa, se ei välttämättä ole viimeinen.

– Tämä voisi toistua esimerkiksi puolivuosittain, järjestäjät pohtivat.

Onnen Päivä -kampanjaan voi hakea mukaan tai ilmiantaa muutoksen tarpeessa olevan lapsiperheen 20.7. mennessä. Mukaan voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jokainenhetki2022@gmail.com tai jonna.elo@pintaremontointielo.fi tai soittamalla 0413124910 (Katja) tai 0407499687 (Jonna). Ilmoittautumisen tai ilmiannon voi tehdä myös Onnen Päivän sosiaalisen median tilien kautta.