Kuvataidetta juhlitaan myös Laitilassa – Kaksipäiväinen näyttely Walon talolla

0
Arkistokuva

Suomen kuvataiteen päivää sunnuntaina 10. heinäkuuta vietetään myös Laitilassa. Suomen Akvarellitaiteen yhdistys on muutaman vuoden ajan tuonut esille kuvataidetta Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä ja suosittelee myös liputtamista. Tapahtumia on 42 paikkakunnalla (www.suurimaalaustapahtuma.fi).

Laitilan Kulttuuriseura Walo järjestää talollaan 9.–10.7. kaksipäiväisen näyttelyn, jossa on esillä Laitilan seudulta olevien harrastajataiteilijoiden töitä. Näyttely on avoinna kumpanakin päivänä kello 10–16.

Sunnuntai 10.7. on valtakunnallisesti suuri maalauspäivä, jolloin myös Walon mäelle voi tulla maalaamaan omin tarvikkein kello 10–16. Rautakautisen kalmistokedon kissankellot ovat kauneimmillaan. Infotaulu kertoo hienoista arkeologisista löydöistä. Luvassa on myös spontaania ohjelmaa sekä mehu- ja pullatarjoilu.

Aiemmin ilmoitettu maalauskurssi peruuntuu.

Autopaikoitus on Kappelimäen koulun pihalla (Koulutie 17, Laitila), josta on lyhyt kävelymatka mäelle.