Laitilan Kinon remontti on valmis – Antti Juntunen toivoo, että Laitilassa innostutaan käymään elokuvissa, kun tilat ja tekniikka on tuotu nykypäivään

0
- Nyt Laitilassa on tarjolla oikeasti miellyttävä elokuvaelämys, kertoo Antti Juntunen. Taustalla näkyy uusittu katsomo.

Laitilan Kinon keväällä aloitettu sisätilojen remontti on valmis. Sisäpinnat uudistettiin, rakennettiin nouseva katsomo aiempaa leveämmillä penkeillä ja elokuvaprojektori tuotiin lähemmäs valkokangasta, kun yläparvi otettiin konehuoneen käyttöön. Samalla elokuvatekniikka uusittiin.

– Kuva on entistä terävämpi ja äänentoisto on elävämpi ja selkeämpi, kertoo Antti Juntunen Cinemahouse Oy:stä.

Remontti valmistui aikataulussa.

– Asetimme tavoitteeksi, että remontti on valmis DC superlemmikkien liiga -leffaan mennessä. Sen ensi-ilta on perjantaina. Siihen me päästiin.

Juntunen pyörittää Henry Erkkilän kanssa Cinemahousea, jolla on Laitilan Kinon lisäksi elokuvateatterit Piispanristi Kaarinassa ja Kino Diana Turussa.

Yrittäjät ovat tehneet remonttia itse. Lisäksi hommissa on ollut tuttu timpuri.

Laitilan Kinon tulevaisuus oli ennen remonttia vaakalaudalla. Lopettamisen sijaan Juntunen ja Erkkilä päättivät panostaa Laitilan elokuvateatteriin kunnolla.

– Nyt on jännä päivä edessä. Elokuvateatteri on tuotu nykypäivään. Nyt nähdään, onko sitä kysyntää olemassa.

Ohjelmistoa on laajennettu. Lisäksi kassajärjestelmä on uusittu. Laitilan Kinoon voi varata etukäteen verkossa paikan, johon haluaa istua. Numeroituja tuoleja on teatterissa 77. Lippu maksetaan vasta paikan päällä.

– Väittäisin, että Laitilassa on tämän mittakaavan elokuvateatterissa Suomen pisin etäisyys eturiviltä valkokankaalle, joten eturivin paikkojakaan ei kannata arastella, Juntunen sanoo ja ottaa askelmitalla etäisyydeksi 6,5 metriä.

Valkokankaan edustalla on lava, jolle sopii esityksiä kuten teatteria, musiikkia tai stand upia.

– Kaikki paikalliset toimijat voivat tätä käyttää. Tässä tilassa on hyvä toimia ja kokoustaa.

Stand up -esityksiä ei ole Laitilaan vielä varattu. Juntusen mukaan heidän pitäisi saada samaa esiintyjää myytyä useammalle katsomolle, jotta bisnes olisi kannattavaa.

– Mutta kyllä me tämä tehdään ja testataan. Ensi vuonna aloitamme myös anniskelunäytökset.

Se tarkoittaa, että elokuvaa katsoessaan saa myös salissa nauttia aulabaarista ostettuja alkoholijuomia.

– Euroopassa tämä on toiminut pitkään, mutta nyt se on tullut myös Suomeen. Turun seudulla me ja Finnkino järjestämme anniskelunäytöksiä.

Juntunen toistaa jännittävänsä sitä, miten elokuvateatteri otetaan Laitilassa vastaan. Kävijämäärä näyttää, kannattiko yrittäjien satsaus Laitilan Kinoon.

– Toivomme, että ihmiset ottavat tämän omakseen ja ovat ylpeitä, että Laitilassa on tällainen elokuvateatteri. Jos tässä onnistutaan, niin silloin tämä remontti ja muu panostus osoittautuu kannattavaksi teoksi.